На Прикарпатті посилять карантин через напруженість з коронавірусом
Категорія
Україна
Дата публікації

На Прикарпатті посилять карантин через напруженість з коронавірусом

На Прикарпатті посилять карантин через напруженість з коронавірусом
Джерело:  online.ua

В Офісі президента провели нараду з приводу ситуації з коронавірусом COVID-19 в Україні станом на понеділок, 22 лютого. На рівні Кабінету міністрів передбачають ввести додаткові обмеження в Івано-Франківській області через стрімке поширення інфекції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підсумки наради в Офісі президента.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, ситуація в регіоні продовжує бути напруженою.

“За минулу добу зареєстровано 515 захворілих. У більшості лікарень зайняті ліжка, розгорнутий мобільний госпіталь. Було проведено регіональну комісію з питань ТЕБ та НС за участі головного державного санітарного лікаря. Завтра планується проведення державної комісії ТЕБ та НС щодо вжиття ще низки заходів, які відповідають червоному рівню карантинних обмежень”, - зауважив він.

Також голова уряду звернув увагу на зростання нових випадків COVID-19 на Закарпатті та у Вінницькій області. Наразі українська система охорони здоров’я володіє 68 332 ліжками у лікарнях, які готові приймати хворих. З них 58 390 підключені до кисню.

“Головний санітарний лікар Віктор Ляшко зазначив, що в областях, де спостерігається зростання кількості хворих на коронавірус, збільшується й тривалість госпіталізації: якщо раніше вона тривала сім-вісім днів, то зараз – 19-20”, - додала пресслужба Офісу президента.

Тим часом по всій Україні вже у середу, 24 лютого, стане чинним так званий адаптивний карантин, який передбачає розподіл регіонів по чотирьох зонах. Вони своєю чергою означатимуть різний рівень обмежень відповідно до ситуації з захворюваністю.

Раніше, від 25 січня, коли закінчився так званий локдаун, в Ураїні був чинним рівень обмежень, який відповідає "помаранчевій зоні" адаптивного карантину.

Як повідомляв ONLINE.UA, 22 лютого глава МОЗ України Максим Степанов, який особисто відправився в Індію на переговори про вакцину, повідомив, що найбільший у світі виробник вакцин Serum Institute погодився додатково поставити в Україну ще 5 млн доз американської вакцини NovaVax в доповненні до тих 10 млн доз, про які було домовлено раніше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?