На Прикарпатті посилюють карантин через загострення з коронавірусом
Категорія
Україна
Дата публікації

На Прикарпатті посилюють карантин через загострення з коронавірусом

На Прикарпатті посилюють карантин через загострення з коронавірусом
Джерело:  online.ua

В Івано-Франківській області комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення щодо посилення карантину через поширення коронавірусу COVID-19. Напередодні до регіону з приводу погіршення прибув заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на засідання відомства.

За оприлюдненими даними, йдеться про введення “червоного” рівня обмежень.

“Ситуація з розповсюдження коронавірусної хвороби залишається напруженою, а в Івано-Франківській області вона вже, я б сказав, майже критична”, - наголосив Ляшко на початку зустрічі.

Головний санітарний лікар звернув увагу на повне виконання вимог МОЗ з боку обласного керівництва. Наразі у регіоні підготовлено близько 50% усіх наявних ліжок у лікарнях для приймання інфікованих пацієнтів. Близько 80% з ліжок з цієї частки забезпечені киснем. Утім, навіть у таких умовах ліжок все одно не вистачає.

“Останні 10 днів спостерігається значне зростання числа випадків коронавірусної хвороби, і що найбільше нас лякає — госпіталізацій”, - додав Ляшко.

“Червоний” рівень обмежень вводять з понеділка, 22 лютого, на весь тиждень, до 28-го числа. У цей період кафе, ресторани обслуговуватимуть клієнтів виключно в режимі на винос. Розважальні заклади, нічні клуби, кінотеатри, спортивні зали будуть тимчасово закриті.

Одночасно забороняється проводити масові культурні чи релігійні заходи, а також навчання у школах дітей з 5 до 11 класи.

“Без додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів подолати або стримати це стрімке поширення коронавірусної хвороби неможливо”, - резюмував головний санлікар.

Як повідомляв ONLINE.UA, на рівні Кабінету міністрів затвердили рішення про повернення адаптивного карантину в Україні вже у лютому. До того в усіх регіонах будуть чинні обмеження, відповідні до “помаранчевої зони”, а ще раніше у січні тривав так званий локдаун після різдвяно-новорічних свят.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?