На прийомі до Дня Незалежності Зеленський пожартував про Януковича
Категорія
Україна
Дата публікації

На прийомі до Дня Незалежності Зеленський пожартував про Януковича

На прийомі до Дня Незалежності Зеленський пожартував про Януковича
Джерело:  LB.ua

Під час урочистого прийому до Дня Незалежності в Маріїнському палаці президент Володимир Зеленський відмовився від права першого тосту на користь Леоніда Кравчука. При цьому він пожартував про єдиного відсутнього на святі екс-президента – Віктора Януковича, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на LB.ua.

«Хочу особисто подякувати за присутність всіх президентів України, які завжди захищали наш суверенітет, захищали Україну. Хочу подякувати Леоніда Макаровича, Леоніда Даниловича, Віктора Андрійовича, Петра Олексійовича. Одного дякувати не будемо, він не завжди захищав, тому його тут і немає. Я вам всім вдячний. Не як президент, а як просто громадянин», – розповів Володимир Зеленський під час свого виступу.

Після цього президент запропонував змінити традицію першого тосту на подібних урочистостях.

«Мені розповіли, що є така традиція – перший тост від президента. Мені здається, буде справедливо, щоб цей тост скажу не я. У нас є перший президент України Леонід Макарович Кравчук, який з самого початку, самого народження нашої незалежності... Я хотів би запросити його», – додав Зеленський.

Перший президент України, який у 1991 році, ще будучі на посаді Голови Верховної Ради УРСР, зачитав Акт проголошення незалежності, не став відмовлятися від цієї пропозиції.

«Я хочу запросити випити келих за український народ, який в 1991 році на Всеукраїнському референдумі сказав бути незалежній Україні і не бути імперії Радянського Союзу. Хочу привітати депутатів першого скликання, які в залі Верховної Ради, – і це було не так просто, – проголосували за незалежність України... Найголовніше, що Україна є, Україна буде», – сказав Кравчук в своєму тості.

Нагадаємо, що сьогодні Володимир Зеленський оголосив про започаткування нового пам’ятного дня, який буде присвячено захисникам України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?