Зеленський започаткував новий пам’ятний день в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський започаткував новий пам’ятний день в Україні

Зеленський започаткував новий пам’ятний день в Україні
Джерело:  president.gov.ua

Починаючи з цього року 29 серпня в державі відзначатимуть День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський. Про своє рішення започаткувати новий пам’ятний день глава держави повідомив на сьогоднішніх урочистостях у Києві.

Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт президента.

«З метою гідного вшанування пам'яті загиблих українських військовослужбовців і учасників добровольчих формувань мною підписаний указ про заснування Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, за суверенітет і територіальну цілісність України, і святкування його щорічно 29 серпня», – заявив Зеленський.

Згідно з указом, Кабмін повинен із залученням громадськості та родин загиблих захисників розробити й затвердити комплексний план заходів із належного вшанування пам’яті полеглих воїнів, а МЗС – забезпечувати проведення дипломатичними установами України заходів до Дня пам’яті захисників України, а також участь представників дипломатичного корпусу іноземних держав, акредитованих в Україні, у відповідних офіційних заходах у нашій країні.

Аналогічні доручення спрямовані КМДА та обласним державним адміністраціям.

Нагадаємо, що сьогодні в Україні відзначається 28-ма річниця Дня Незалежності, під час якої Хрещатиком пройшла Хода гідності та Марш захисників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?