На саміті Ради Європи обговорять відповідальність РФ за війну проти України — Урсула фон дер Ляєн
Категорія
Політика
Дата публікації

На саміті Ради Європи обговорять відповідальність РФ за війну проти України — Урсула фон дер Ляєн

На саміті Ради Європи обговорять відповідальність РФ за війну проти України — Урсула фон дер Ляєн
Джерело:  online.ua

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн зазначила, що притягнення Росії до відповідальності за розв'язану злочинну війну проти України стане однією з тем на саміті Ради Європи в Ісландії.

Джерело:  The Guardian

ЄС та США обговорюють притягнення РФ до відповідальності за війну 

Фон дер Ляєн уточнила, що на зустрічі лідерів держав також планується ухвалити рішення про створення "реєстру збитків у Гаазі", який вона назвала "першим кроком до російської компенсації".

Це стане надзвичайно важливим судовим елементом для відновлення справедливості щодо жертв, - наголосила фон дер Ляйєн.

Під час саміту обговорюватимуть довгострокову підтримку України

На саміті Ради Європи в Ісландії планується обговорити довгострокові заходи безпеки для України.

Я говоритиму з іншими країнами, щоб переконатися, що ми продовжуємо підтримувати Україну, - йдеться у заяві прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака.

Сунак додав, що мова йде про підтримку, необхідну для захисту від російської агресії.

Також треба почати думати про довгострокові заходи безпеки, які ми захочемо вжити для підтримки України у перспективі, - зазначив Сунак.

 Європейські лідери збираються в Ісландії на дводенний саміт, покликаний продемонструвати підтримку Україні, а також надіслати потужний сигнал про основні демократичні цінності, які, на думку багатьох, під загрозою.

В історії Ради Європи було лише три саміти: 1993 року, 1997 року та 2005 року. 2023 року саміт збирається через російське вторгнення в Україну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?