На сайті Президента з’явилася петиція про розблокування роботи Паріматч в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

На сайті Президента з’явилася петиція про розблокування роботи Паріматч в Україні

На сайті Президента з’явилася петиція про розблокування роботи Паріматч в Україні
Джерело:  online.ua

На сайті Президента з’явилася петиція з закликом розблокувати роботу Parimatch в Україні, на який накладено санкції.

Джерело: сайт Президента України

Петиція про розблокування Parimatch в Україні

У петиції зазначено, що ТОВ Паріматч є одним з найбільших ліцензійних операторів України, який сплачує податки до бюджету України.

Просимо переглянути рішення щодо обмеження діяльності ТОВ Паріматч на території України, а саме розблокування рахунків компанії та доступ до веб ресурсу pm.ua, - вказано там.

Автор петиції вважає, що держава не має підстав запроваджувати у бік компанії санкційних заходів, оскільки компанія не має власників громадян Росії, не здійснює діяльність на території РФ та співпрацює з державними органами у боротьбі з окупантами.

З петицією можна ознайомитись тут.

Фото - скриншот

Реакція соцмереж на санкції проти Parimatch

Автор цифрового контенту, PR-стратег та підприємець Сергій Дідковський вважає, що санкції потрібно вводити проти тих фізичних та юридичних осіб, які діють проти України, а санкції проти легального українського бізнесу — це критична помилка.

Гральний бізнес у всіх його проявах існує завжди. Як такий, його не можна відмінити. «Паріматч» — найбільша компанія в галузі в Україні і ця галузь все одно буде існувати. Все, що знаходиться в тіні, породжує собою кримінал та генерацію чорного налу повз бюджет України.

Головний редактор українського Forbes Борис Давиденко зазначає, що не є фанатом Parimatch, проте це український бізнес, який будували майже 30 років, де працювало понад 2000 людей, який конкурував зі світовими гравцями на десятках ринків і який попри всі «але», купив дорогу ліцензію у держави і витратив сотні мільйонів на підтримку ЗСУ.

Можливо, у влади були вагомі причини вивести Parimatch з гри, але тоді суспільство має їх бачити. Якщо на основі презентації в паверпойнті можна накласти санкції на компанію з неоднозначною репутацією, то значить в зоні ризику всі підприємці, можна за декілька днів заборонити будь-якій бізнес, викинути з України будь-яку компанію.

Український політтехнолог Петро Охотін питає, хто зайде в нішу Parimatch і чи буде він платити податки і купувати ліцензію за сотні мільйонів, як це робила компанія.

Чи стимулюватимуть такі дії зростання чорного ринку? І чиї імена ми побачимо згодом у журналістських розслідуваннях як вигодонабувачів? Чи ніхто не підставляє політичне керівництво, не звертаючи уваги на інформацію в ЗМІ про те, що компанія зупинила бізнес у Росії? Чи перевірена ця інформація юридично. Чому висновки не оголосити публічно, щоб зняти усі питання щодо обґрунтування?

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?