Зеленський заборонив діяльність російських букмекерських контор в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський заборонив діяльність російських букмекерських контор в Україні

Зеленський заборонив діяльність російських букмекерських контор в Україні
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО стосовно запровадження санкцій проти букмекерських контор з Росії та лотерей терміном на 50 років. Під санкціями, зокрема, опинились 287 юридичних та 120 фізичних осіб. 

Джерело: пресслужба президента України

Що відомо про введення санкцій проти букмекерських контор з РФ 

Зазначається, що відповідно до указу №145/2023 про рішення РНБО від 10 березня 2023 року "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" набирає чинності з дати публікації.

Президент поклав відповідальність за контроль над виконанням указу на секретаря РНБО Олексія Данілова.

Обмежувальні заходи торкнулися "Спортлото", "Першу міжнародну букмекерську компанію", "Бет.Ру", "КредитСервіс", "Спортбет", "Бетсіті", "Матчбет", "Букмекерську контору "Парі", "Марафон", "БК" Олімп" та інших.

Компаніям, які потрапили до списку, будуть заблоковані активи, заборонять торгові операції, у тому числі виведення капіталу з України, анулюють чи зупинять ліцензії.

У списку санкцій також значаться бізнесмени-іноземці з РФ, Великої Британії, Кіпру, Туреччини, Нідерландів, Польщі, Вірменії.

Що представляють собою введені Україною санкції

Усім компаніям заблокують активи, повністю заборонять торгові операції, заборонять виводити капітал з України, анулюють чи зупинять ліцензії. Термін дії санкцій – 50 років.

Кабінет міністрів України разом зі Службою безпеки України та Національним банком України повинні забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності санкцій.

Міністерству закордонних справ України доручено поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?