Японія може почати експортувати зброю Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Японія може почати експортувати зброю Україні

Японія може почати експортувати зброю Україні
Джерело:  online.ua

В уряді Японії розглядають можливість експорту зброї до країн, які борються із злочинним вторгненням інших держав, як Україна.

Джерело: Nikkei Asia

Що відомо про можливість експорту зброї з Японії до України 

Поки що Японія відправила в Україну лише бронежилети та інше нелетальне спорядження. За чинними правилами Токіо може передавати бойові літаки, бронетехніку та ракети лише тим країнам, які спільно розробляють та виробляють техніку, - йдеться у матеріалі видання.

Зазначається, що представники уряду та правляча в країні Ліберально-демократична партія пропонують розширити список країн, які матимуть право на експорт зброї з Японії.

Відповідно до змін, країни, які зазнали нападу сил вторгнення, відповідатимуть вимогам для експорту зброї.

Розширений військовий експорт стане ключовим політичним інструментом для надання допомоги країнам, які зазнали агресії в порушення міжнародного права, - зазначив прем'єр-міністр країни Фуміо Кісіда.

Депутат верхньої палати Масахіса Сато запропонував направити в Україну реактивні системи залпового вогню. Очікується, що уряд та правляча коаліція розпочнуть дебати про експорт зброї вже після місцевих виборів у квітні.

Франція та Велика Британія обіцяють допомогти Україні із контрнаступом 

Президент Франції Еммануель Макрон заявив про намір своєї країни спільно із Великою Британією допомогти Україні розпочати весняний контрнаступ.

Наше бажання в найближчій перспективі - допомогти Україні вистояти та розпочати контрнаступ, який вона бажає вести, - зазначив Макрон.

Зокрема, під час спільної зустрічі у Парижі Макрон та прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак домовились щодо спільного проведення підготовки українських морських піхотинців.

Серед іншого, Макрон заявив, що Париж і Лондон роблять усе можливе, аби повномасштабна війна в Україні не поширилась на інші частини світу.

Ми ухвалили рішення про конкретні спільні дії щодо підготовки українських військових і високотехнологічних сегментів, - зазначив Макрон.

Своєю чергою британський прем’єр наголосив, що Британія та Франція працюють разом, аби президент РФ Владімір Путін ніколи більше не зміг використати енергетику як зброю.

Ми домовилися навчати українських морських піхотинців, допомагаючи Україні отримати вирішальну перевагу на полі бою і виграти цю війну, - підкреслив Сунак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?