На скільки подорожчали продукти в Україні - шалені цифри
Категорія
Економіка
Дата публікації

На скільки подорожчали продукти в Україні - шалені цифри

На скільки подорожчали продукти в Україні - шалені цифри
Джерело:  online.ua

Антимонопольний комітет України поділився з українцями важливими даними - в АМКУ заявили, що фіксують з початку поточного місяця стрімке зростання роздрібних цін у деяких регіонах: гречана крупа подорожчала більш ніж на 50%, майже на 60% подорожчала картопля. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на офіційну статистику комітету.

"На сьогодні в деяких регіонах ми бачимо, що ціни на гречану крупу виросли більш ніж на 50%, пшоно - на 24%, цукор на 16%. Значне підвищення цін зафіксовано і на овочі: майже на 60% подорожчала картопля, у деяких мережах вдвічі зросли ціни на цибулю і моркву", - йдеться в повідомленні.

Оперативно реагуючи на ситуацію, що склалася в Україні, АМКУ вимагає від харчових рітейлерів невідкладно надавати повну інформацію про закупівельні та роздрібні ціни. А саме - інформувати про вартість круп, хліба, цукру, борошна, найпопулярніших видів м’яса, овочів тощо. Окрім того, в Антимонопольному комітеті вирішали нагадати усім, що центральний апарат та територіальні відділення продовжують працювати.

Що важливо розуміти, 23 березня українська мережа магазинів АТБ несподівано повідомила про підвищення цін на продукти харчування і товари першої необхідності. Тепер продукти з "борщового набору" (картопля, капуста, цибуля, морква) подорожчали на 35-128%, цукор - на 8%, макаронні вироби - на 9,5%, крупи - на 11%, гречка - на 51%, борошно - на 5%, яйця - на 6%.

"Компанія АТБ-Маркет змушена підвищити ціни на продукти харчування і товари першої необхідності. Така ситуація пов'язана зі стрімким зростанням закупівельних цін від постачальників не тільки для торгової мережі АТБ, а й для всіх операторів українського ринку роздрібної торгівлі", - йшлося в повідомленні.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава уряду Денис Шмигаль наголосив, що Україна, як і решта країн, зараз знаходиться на порозі нової економічної кризи, яку спровокує саме коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?