На США чекають серйозні проблеми після катастрофи літака МАУ
Категорія
Світ
Дата публікації

На США чекають серйозні проблеми після катастрофи літака МАУ

На США чекають серйозні проблеми після катастрофи літака МАУ
Джерело:  online.ua

Серйозні проблеми американського концерну Boeing віднімуть 0,5% від темпів зростання ВВП США в 2020 році. З такою гучною заявою виступив міністр фінансів США Стівен Мнучін, передає ONLINE.UA з посиланням на телеканал "Fox News".

"Немає сумнівів, що ситуація з Boeing сповільнить економічне піднесення. Boeing - один з найбільших американських експортерів, і проблеми з припиненням польотів літаків 737 MАХ може відняти 0,5 процентного пункту від темпів зростання ВВП в поточному році", - заявив Мнучін.

Американський чиновник прогнозує, що економіка США зросте на 2,5-3% в 2020 році, однак "темпи підйому можуть, скоріше, бути ближче до 2,5% з урахуванням коригування показників Boeing".

"Без цієї проблеми зростання склало б 3%. Очевидно, що угода США про вільну торгівлю з Мексикою і Канадою (USMCA), а також торгова угода з Китаєм зроблять великий внесок у зростання ВВП", - наголосив Мнучін.

Як відомо, Boeing тимчасово припинив виробництво літаків 737 Max, оскільки їх повернення до польотів опинилося під питанням. В ангарах вже скупчилися близько 400 літаків, які не можна передати замовникам до тих пір, поки не буде отримано дозвіл на відновлення їх експлуатації.

Варто зазначити, що саме після катастрофи літака МАУ в Ірані компанія Boeing оприлюднила листування 2 працівників, у якому вони жорстко розкритикували літак 737 MAX і комп’ютерну систему управління ним. Один з працівників написав, що цей літак "розроблений клоунами, які перебувають під наглядом мавп".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  жертви авіакатастрофи МАУ отримають компенсацію від Ірану,  але її розмір буде залежати від переговорів з Україною. Остаточна сума буде названа за підсумками домовленостей Тегерана і Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?