На території РФ затримали консула Японії за звинуваченнями у шпигунстві
Категорія
Політика
Дата публікації

На території РФ затримали консула Японії за звинуваченнями у шпигунстві

На території РФ затримали консула Японії за звинуваченнями у шпигунстві
Джерело:  online.ua

В РФ затримали консула Японії Мотокі Тацунорі, якого російська влада звинувачує у шпигунстві. 

Джерело:  РИА Новости

Що відомо про арешт кремлівським режимом консула Японії 

По дипломатичним каналам японській стороні заявлено протест, а сам консул оголошений персоною нон грата.

Консул затриманий на місці злочину при отриманні за гроші відомостей обмеженого поширення про актуальні аспекти співпраці Росії з однією з країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону, вплив санкційної політики Заходу на економічну ситуацію в Приморському краї, - повідомляє видання.

ФСБ затримала японського консула в російському Владивостоці.

У ФСБ заявили, що дипломата затримали начебто на місці злочину "при отриманні за грошову винагороду відомостей обмеженого поширення про актуальні аспекти співпраці Росії з однією з країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону, вплив санкційної політики Заходу на економічну ситуацію в Приморському краї".

Між тим в Естонії закликали громадян країни відмовитись від поїздок до РФ без нагальної потреби.

У зв'язку з військовими діями Росії ми радимо не їздити до Росії без нагальної потреби і повністю уникати поїздок до районів, що межують з Україною, - йдеться у повідомленні МЗС Естонії.

Відомство просить естонців, які тимчасово перебувають у РФ, зважити важливість свого перебування там і по можливості повернутися до Естонії. Їх також просять зареєструвати своє перебування на сайті МЗС.

Власники подвійного громадянства - естонського та російського - повинні враховувати, що Російська Федерація розглядає їх у Росії як російських громадян, а можливості Естонії щодо надання консульської допомоги обмежені, - зазначають представники відомства.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?