На Тернопільщині "Правий сектор" влаштував бійку в суді: з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

На Тернопільщині "Правий сектор" влаштував бійку в суді: з'явилися фото

На Тернопільщині "Правий сектор" влаштував бійку в суді: з'явилися фото

У четвер, 12 січня, в місті Зборів Тернопільської області активісти "Правого сектора" влаштували під час судового засідання бійку, розливши рідину, схожу на кров.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ГУ Нацполіції в Тернопільській області.
У поліції повідомили, що більше десяти невідомих у камуфляжній формі і балаклавах увірвалися в зал районного суду, де тривало засідання у справі про вбивство громадського активіста з Кременецького району Віталія Ващенка.
"За попередньою інформацією, невідомі увірвалися в зал засідань і кинули в клітку з чотирма підозрюваними дві скляні банки з рідиною, схожою на кров. У результаті один із затриманих отримав тілесні ушкодження. Хулігани після цього вибігли і сіли в бус, який належить одній з націоналістичних організацій, і поїхали в напрямку Тернополя. По дорозі їх зупинили співробітники поліції і супроводили до обласного центру. Однак уже в центрі міста невідомі почали тікати з мікроавтобуса. Правоохоронці, застосовуючи спецзасоби, затримали їх", - йдеться в повідомленні.
Тринадцять людей доставили в міський відділ поліції. Слідчі Зборівського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за статтею 296 частина 2 Кримінального кодексу України ("Хуліганство, вчинене групою осіб").

Читайте також: В Одесі "Правий сектор" прибрав квіти під російським консульством: з'явилися фото
У свою чергу в "Правому секторі" заявили, що активісти розлили "кров" на знак протесту, після чого почалася сутичка з правоохоронцями.
"Активісти НВР "Правий сектор" вимагали справедливого рішення суду, щоб на лаві підсудних були не тільки виконавці, а й замовник. Ми бачимо на кожному засіданні, за якими пильно стежимо, що нікому не цікаво реально шукати замовника", - відзначили в організації.
Як повідомляв ONLINE.UA 1 січня в Одесі під час факельної ходи, приуроченої до дня народження лідера українських націоналістів Степана Бандери, сталася бійка.







Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?