На Україну насувається атмосферний фронт - в яких областях піде сніг
Категорія
Україна
Дата публікації

На Україну насувається атмосферний фронт - в яких областях піде сніг

На Україну насувається атмосферний фронт - в яких областях піде сніг
Джерело:  online.ua

У найближчі дні погода в Україні різко погіршиться. Через атмосферний фронт, який насувається на нашу країну, в багатьох областях України похолодає - очікуються сильні дощі, а в деяких областях навіть сніг. Температура повітря опуститься на 10-15°С і це після того, як в країні встановиться майже літня погода, а стовпчики термометрів злетять до + 26°С. Якою буде погода 10-13 травня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укргідрометцентр.

У неділю, 10 травня погода в Україні буде сухою і теплою. Можливо пройдуть дощі, але опади будуть незначними. За прогнозом синоптиків, вдень в країні прогріється повітря до + 20°С, вночі - +8 ... + 10°С.

У понеділок, 11 травня до України почне наближатися смуга дощів. Погода зіпсується в західних областях - там очікуються потужні грози. На решті території країни буде жарко. Температура повітря підніметься до +24 ... + 26°С.

У вівторок, 12 травня, в Україні різко похолодає. Дощами накриє всі області, а в західних областях країни можливий навіть сніг.

У середу, 13 травня, погода буде сухою, але прохолодною. Стовпчики термометрів днем будуть триматися на позначках +13 ... + 15°С. Вночі ще прохолодніше - +3 ... + 5°С.

Важливо додати, що згідно місячного прогнозу погоди на травень, в Україні не буде сильних похолодань. Синоптики припускають в першій половині місяця в Україні, у другій половині травня в Карпатах, на Півночі, Сході країни і в більшості центральних областях виникнення нічних заморозків, але при цьому прогнозують стійкий перехід середньої добової температури на 15 градусів тепла, що є кліматичним показником початку літа. Цей період почнеться в Україні в другій половині травня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україну в розпал травня повернулася справжня зима. Погода серйозно погіршилася в Карпатах - на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей випало близько 15 см снігу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?