Україну засипає снігом - в яких областях зіпсувалася погода
Категорія
Україна
Дата публікації

Україну засипає снігом - в яких областях зіпсувалася погода

Україну засипає снігом - в яких областях зіпсувалася погода
Джерело:  online.ua

В Україну в розпал травня повернулася справжня зима. Погода серйозно погіршилася в Карпатах - на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей випало близько 15 см снігу і лютує хуртовина. У Держслужбі з надзвичайних ситуацій зробили штормове попередження. За прогнозом, 7 травня, погода в Україні буде вітряною та дощовою. У Карпатах очікується значний мокрий сніг, а в західних областях пориви вітру досягнуть 15-20 м/с (I рівень небезпеки, жовтий). Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укргідрометцентр.

"Станом на 08:00 07.05.2020 на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря -3°С, вітер північно-західний 14-15 м/с, хмарно, хуртовина, обмежена видимість до 20 метрів. Випало 15 см снігу", - йдеться в повідомленні Чорногірського пошуково-рятувального поста в Facebook.

Синоптики заспокоїли, що зима повернулася в Україну ненадовго. Снігопади, хуртовини і морози в деяких регіонах країни обумовлені циклоном з атмосферними фронтами. Але погана погода протримається лише 7 травня. Уже в п'ятницю, 8 травня повернеться сонце і на вулиці потепліє до +15 ... + 17°С.

За прогнозом синоптиків, у четвер, 7 травня, північні і західні області України накриють рясні дощі. Там же буде спостерігатися сильний вітер з поривами до 15-20 м/с. Температура повітря вдень в середньому прогріється до +10 ... + 15°С. На високогір'ї Карпат вдень - значний мокрий сніг, тому туристів закликали заради власної безпеки не виходити в гори.

У п'ятницю, 8 травня, погода в Україні покращиться. Невеликі дощі пройдуть на сході і в центрі країни, а у всіх інших регіонах вигляне сонце. Стовпчики термометрів у денний час досягнуть +15 ... + 17°С, вночі все ще прохолодно - +4 ... + 6°С.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Києві та Київській області в найближчі дні буде штормова погода, з дощами і сильним вітром. За прогнозом синоптиків, у найближчі 12 годин очікується від 15 до 49 міліметрів опадів - це місячна норма.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?