На Україну насувається надзвичайна загроза - до чого готуватися українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

На Україну насувається надзвичайна загроза - до чого готуватися українцям

На Україну насувається надзвичайна загроза - до чого готуватися українцям
Джерело:  online.ua

На Україну насувається надзвичайна загроза - через сильні дощі та зливи очікується підняття рівня води на 1,5 метра, через що можливі затоплення в прибережних населених пунктах до річок Карпатського регіону. Рятувальники екстрено попередили українців про різке погіршення погоди 27 вересня. Вони уточнили, що в Закарпатській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській та Чернівецькій гідрологічна ситуація буде II рівня небезпеки (помаранчевої). Синоптики в свою чергу зазначили, що в західній частині України очікується ще й штормовий вітер з поривами 15-22 м/с, грози, а в окремих районах град. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ДСНС.

"За даними Укргідрометцентру, 27-28 вересня, у зв'язку з очікуваними значними дощами, місцями сильними зливами, на річках Карпатського регіону очікуються підвищення рівнів води на 0,3-1,5 м. При сильних зливах в гірських районах можливе формування значного схилового стоку і локальних селевих потоків ", - йдеться в повідомленні рятувальників.

Важливо відзначити, що зливи і дощі в Україні буде супроводжувати сильний вітер. 26-27 вересня по Києву та Київській області очікуються пориви вітру 15-20 м/с. Також синоптики попереджають про дощі в Житомирській, Вінницькій та Одеській областях.

В цілому, 27 вересня погода погіршиться на всій території України. Температура повітря знизиться до +19 ... + 20°С. Похолодання будуть супроводжувати сильний вітер і дощі.

У понеділок, 28 вересня, синоптична ситуація трохи покращиться в центральних, північних, східних і південних областях. Там закінчиться дощ, але буде прохолодно - темепратура повітря вдень не перевищуватиме +20 ... + 22°С. При цьому в західних регіонах збережеться дощова погода, стовпчики термометрів в денний час там піднімуться тільки до +16 ... + 18°С.

Дощі і похолодання, за прогнозом синоптиків, будуть супроводжувати всі міста і області України до кінця тижня. Покращення погодних умов поки не передбачається.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що літо в Україні закінчиться в кінці вересня. Синоптики прогнозують, що осінь цього року буде холодною і сирою, проте в жовтні ще буде "велике" бабине літо, яке порадує українців теплом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?