На Україну насувається новий циклон з морозами до 20 градусів
Категорія
Україна
Дата публікації

На Україну насувається новий циклон з морозами до 20 градусів

На Україну насувається новий циклон з морозами до 20 градусів
Джерело:  online.ua

У четвер, 11 лютого, погода в Україні ще більше зіпсується. Поряд зі снігопадами країну охоплять сильні морози до -20°С. Серйозне похолодання, яке принесе з собою балканський циклон, протримається в країні до кінця тижня. До вихідних, 13 і 14 лютого, як прогнозують синоптики, снігопади злегка вщухнуть, але підвищення температури повітря поки не передбачається. Точний прогноз погоди на найближчі дні повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укргідрометцентр.

"Просимо звернути увагу на ускладнення погодних умов 11-12 лютого. В зв'язку з виходом південного циклону 11 лютого у західних, північних, Вінницькій, Черкаській, Полтавській областях очікується сильний сніг, місцями ожеледь, у західній частині пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини (I рівень небезпеки), в Карпатському регіоні сильний дощ та мокрий сніг (II рівень небезпеки) ", - попередили синоптики.

У п'ятницю, 12 лютого, снігопади накриють північні, центральні, Одеську і Миколаївську області. У центральних, східних і південно-східних областях місцями налипання мокрого снігу, ожеледь. Очікуються пориви вітру 15-20 м/с. Приріст снігу в західних, північних областях до 10-20 см, в південних, центральних областях 10-15 см, в східних областях 5-7 см.

У суботу, 13 лютого, Київ, центральні і північні області продовжить засипати снігом. Також почнеться серйозне похолодання до -10 ...- 12°С вдень і до -14°С вночі.

У неділю, 14 лютого, снігові циклони вгамуються, снігопади припиняться, але морози посиляться до -20°С.

Важливо відзначити, що бабак Тимко III, який живе на біостанції Харківського національного університету імені Каразіна в селищі Гайдари, прокинувся і вже встиг спрогнозувати ранній прихід весни. Українці, як свідчить з прогнозу бабака, можуть розраховувати на істотне потепління вже через шість тижнів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що синоптики попереджають про суттєве погіршення погоди до 14 лютого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?