Синоптики попереджають про суттєве погіршення погоди до 14 лютого
Категорія
Україна
Дата публікації

Синоптики попереджають про суттєве погіршення погоди до 14 лютого

Синоптики попереджають про суттєве погіршення погоди до 14 лютого
Джерело:  online.ua

В Україні прогнозують суттєве погіршення погодних умов до 14 лютого, яке може спровокувати порушення та припинення руху транспорту. Про це українців попередили представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Вони звертають увагу на те, що, згідно з прогнозом Укргідрометцентру, 9 лютого в Україні, крім заходу, пориви вітру 15-20 м/с; на дорогах країни, крім півдня та Закарпаття, ожеледиця. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ДСНС.

"Вночі у північній частині та на Харківщині значний сніг, хуртовини, в центральних областях значний мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь (І рівень небезпечності - жовтий)", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, наголошується, що у Києві та Київській області 9 лютого на дорогах ожеледиця, вночі значний сніг, хуртовина, пориви вітру 15-20 м/с.

Також очікується погіршення погодніх умов 11 лютого у західних, північних, Вінницькій, Черкаській, Полтавській областях.Там синоптики прогнозують значний сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, місцями ожеледь, у західній частині пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини (І рівень небезпечності - жовтий), у Карпатському регіоні сильний дощ та мокрий сніг (ІІ рівень небезпечності - помаранчевий).

"12 лютого у північних, центральних, Одеській, Миколаївській областях значний сніг, хуртовини, снігові замети, в Одеській, Миколаївській областях утворення снігового покриву. У центральних, східних та південно-східних областях місцями налипання мокрого снігу, ожеледь; в Україні пориви вітру 15-20 м/с (І рівень небезпечності - жовтий)", - зазначає ДСНС.

Синоптики звертають увагу на те, що на дорогах України, крім південного сходу, ожеледиця (І рівень небезпечності - жовтий). Очікується також суттєвий приріст снігу в західних, північних областях 10-20 см, у південних, центральних областях 10-15 см, у східних областях 5-7 см.

"12 лютого у західних, Житомирській, Київській, Черкаській, Кіровоградській, Одеській, Миколаївській областях, і 13-14 лютого в Україні значне зниження температури: вночі до 9-16° морозу, у Чернігівській та Сумській областях до 20° морозу, вдень до 7-13° морозу", - прогнозують синоптики.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бабак Тимко III передбачив, що  весна 2021 Україна буде ранньою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?