На Україну насувається загроза - до чого готуватись
Категорія
Україна
Дата публікації

На Україну насувається загроза - до чого готуватись

На Україну насувається загроза - до чого готуватись
Джерело:  online.ua

Погода в Україні найближчими днями становитиме небезпеку для населення. Фахівці попередили про потужні грози, які супроводжуватимуть град та шквальний вітер. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укргідрометцентр.

За оприлюдненими даними, така погода пануватиме в Україні протягом трьох днів — з 20 до 22 червня.

На території областей оголосили про I рівень небезпеки (жовтий). Відомо, що попередження перш за все торкається усіх регіонів, окрім східних — Донеччини, Луганщини, Харківщини, а також Криму.

Згідно з прогнозом синоптиків, потужність шквалів вітру сягатиме 15 чи навіть 20 метрів на секунду.

Водночас на території згаданих східних областей, а також на Дніпропетровщині, Запоріжжі, Сумщині та Чернігівщині встановили надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

На території Закарпатської та Івано-Франківської області протягом двох днів - 21 та 22 червня — очікуються надзвичайно потужні дощі. Рівень небезпеки встановлено I, жовтий.

Середня температура по Україні коливатиметься від 24 до 31 градуса тепла.

Слід зауважити, що погода влітку 2020 року погода дивує українців своєю непередбачуваністю. Перший тиждень літа виявився надзвичайним за рівнем опадів. Фінальним його акордом став снігопад — його зафіксували на Львівщині.

Слідом літо все ж таки відвоювало певні позиції та обрушило на країну справжню спеку.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Україні із запізненням на три тижні прийшло довгоочікуване літо — весна затрималася в країні на зайві 20 днів, але тепер, за прогнозом синоптиків, температура повітря буде зростати щодня. У багатьох регіонах країни вже спостерігається спека, там стовпчики термометрів перевищують +30 градусів. Трохи прохолодніше тільки в західних регіонах через короткочасні дощі з грозами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?