В Україну нарешті прийшло довгоочікуване літо - українців потішили прогнозом погоди
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україну нарешті прийшло довгоочікуване літо - українців потішили прогнозом погоди

В Україну нарешті прийшло довгоочікуване літо - українців потішили прогнозом погоди
Джерело:  online.ua

В Україні із запізненням на три тижні прийшло довгоочікуване літо - весна затрималася в країні на зайві 20 днів, але тепер, за прогнозом синоптиків, температура повітря буде зростати щодня. У багатьох регіонах країни вже спостерігається спека, там стовпчики термометрів перевищують + 30°С. Трохи прохолодніше тільки в західних регіонах через короткочасні дощі з грозами. Якою буде погода в Україні в найближчий тиждень - точний прогноз повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укргідрометцентр.

"Метеорологічне літо в Україні почалося 5 червня, аж на 3 тижні пізніше кліматичного терміну. Середньодобова температура повітря в Києві в п'ятницю становила + 16,5 градусів і далі буде рости. Найпізніше літо за 140 років прийшло до Києва 7 червня - в 1990 і 2001 роках ", - розповіли у Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Як свідчить прогноз погоди синоптиків, справжнє літо прийшло в кожен куточок України. У понеділок, 8 червня, у всіх областях країни повітря прогріється до + 31°С, вночі стовпчики термометрів також будуть тримаютися на відмітках +14 ... + 18°С. По всій країні буде сонячно і сухо, лише в західних областях вдень пройдуть короткочасні дощі.

У вівторок, 9 червня, в Україні буде ставати все тепліше. Стовпчики термометрів піднімуться до + 32°С. На півночі, сході, в центрі і на півдні країни місцеві жителі почнуть відчувати спеку. У західних областях очікуються дощі з грозами.

У середу, 10 червня, синоптична ситуація не зміниться. У всіх регіонах буде сухо і сонячно. Температура повітря вдень +30 ... + 32°С, вночі - +16 ... + 18°С.

У четвер, 11 червня, буде ще спекотніше. У південних і східних областях температура повітря підніметься до + 34°С, в Києві - + 31°С.

У п'ятницю, 12 червня, погода продовжить радувати українців, які зачекалися літо. Днем буде жарко, до + 34°С. На заході країни дощитиме, але тепло - +26 ... + 28°С.

Важливо відзначити, що за прогнозом синоптиків, літо 2020 на Україні буде спекотним. Аналогічна погода буде і в Європі. Вчені зі Служби кліматичних змін Коперника в своєму сезонному прогнозі вказали, що кількість опадів в центральній частині Європи, Іспанії та Франції буде на 40% менше норми, що може привести до посухи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні в перший день літа випав сніг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?