На Україну насуваються найпотужніші магнітні бурі - названі небезпечні дати
Категорія
Україна
Дата публікації

На Україну насуваються найпотужніші магнітні бурі - названі небезпечні дати

На Україну насуваються найпотужніші магнітні бурі - названі небезпечні дати
Джерело:  online.ua

На Україну насувається сильна магнітна буря, яка стане однією з найпотужніших в 2020 році. За прогнозом, сильний магнітний шторм очікується в кінці жовтня - він триватиме протягом трьох днів, але метеозалежні люди будуть відчувати його негативний вплив цілий тиждень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на лабораторію рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Магнітні бурі у жовтні 2020 року - небезпечні дати

За прогнозом експертів, жовтнева магнітна буря накриє Україну в кінці місяця. Слабкі геомагнітні коливання розпочнуться 20 жовтня. Здорові люди не відчують на собі їх впливу, але українці, які страждають серцево-судинними хворобами, можуть відчути погіршення стану, головні болі і скачки тиску.

Пік жовтневої магнітної бурі припаде на 21 жовтня і триватиме три дні. У ці дні очікується сильна сонячна активність, наслідком якої стане магнітна буря рівня G1. Цей спалах на Сонці відчують на собі не тільки метеозалежні люди і ті, хто страждає на хронічні захворювання, а й абсолютно здорові українці. У дні магнітних бур можуть виникати сильні головні болі, безпричинна втома, сонливість і дратівливість.

24 жовтня сонячна активність піде на спад. Але експерти попереджають, що ще кілька днів метеозалежні люди можуть відчувати недомагання так як магнітосфера залишатиметься збудженою.

Важливо відзначити, що 28 вересня по Землі вдарив сильний потік сонячного вітру - його швидкість досягала 650 км/с, що призвело до бурхливих збурень в магнітному полі Землі. Експерти зафіксували геомагнітну бурю класу G2, але очікуються і нові шторми, так як швидкість сонячного вітру продовжує розганятися більше 500 км/с.

Як відомо, раніше вчені повідомили, що Сонце вийшло з найтихішою частини свого 11-річного циклу сонячних плям. Але вони запевняють, що майбутній цикл буде досить спокійним.

Як лечге пережити магнітні бурі - рекомендації лікарів

У період потужних геомагнітних ураганів медики рекомендують вжити всіх заходів для запобігання погіршення самопочуття. Щоб лечге пережити магнітні бурі, лікарі рекомендують:

  • мінімізувати фізичні навантаження, але не відмовлятися від зарядки;

  • уникати стресів і не вирішувати складні питання, так як в дні метеоштормів вони просто не під силу мозку;

  • більше гуляти на свіжому повітрі, але не забувати про дистанцію з оточуючими людьми, так як пандемія коронавіруса ще не відступила і карантин поки не скасували;

  • добре харчуватися і пити багато води - з раціону важливо виключити жирну їжу, алкоголь, каву, замінивши їх на фрукти, овочі, соки, морси і трав'яний чай;

  • нормалізувати нічний сон - спати рекомендується не менше семи годин на добу;

  • вранці приймати контрастний душ - він допоможе прокинутися і зарядитися бадьорістю на цілий день;

  • присвятити час медитації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що робити при появі симптомів коронавіруса. МОЗ оновив алгоритм, в якому покроково розписав механізм надання допомоги пацієнтам з підозрою на COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?