На Україну насуваються потужні магнітні бурі: названі небезпечні дати
Категорія
Україна
Дата публікації

На Україну насуваються потужні магнітні бурі: названі небезпечні дати

На Україну насуваються потужні магнітні бурі: названі небезпечні дати
Джерело:  online.ua

У січні 2020 року очікується кілька магнітних бур різної інтенсивності. За прогнозом, кризові сплески сонячної активності очікуються на початку місяця - 5 і 6 числа. В середині січня медеоудари будуть помірними, але і вони можуть чинити негативний вплив на самопочуття людей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на лабораторію рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Магнітні бурі у січні 2020 року - небезпечні дати

Перша магнітна буря в січні 2020 року виникла відразу після Нового року, 1 і 2 числа. Але вже 5 січня знову виникне геомагнітний шторм, пік якого припаде на 6 число.

10 січня очікується ще один потужний сплеск сонячної активності, а в середині місяця, з 14 по 17 січня, буде тривала магнітна буря середньої інтенсивності, потужність якої відчують не тільки метеозалежні люди. Навіть у абсолютно здорових людей можуть виникнути легка слабкість, головний біль, зниження працездатності і погіршення концентрації уваги.

Як пережити магнітні бурі: рекомендації і поради

Медики попереджають, що в період магнітних бур у людей можуть виникнути різні нездужання у вигляді головного болю, слабкості, підвищеного тиску, безсоння. Тому, щоб якомога легше пережити магнітні бурі, вони радять в небезпечні дні дотримуватися режиму сну - спати не менше семи годин на добу. Також в період кризових сплесків сонячної активності фахівці рекомендують пити якомога більше чистої води, відмовитися від жирної, гострої та шкідливої їжі, алкоголю, куріння, фізичних навантажень, уникати стресових ситуацій і сімейних сварок.

Лікарі пропонують простий "рецепт" від магнітних бур - виспатися і провести небезпечні періоди за прочитанням книги або заняттям хобі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американські вчені навчилися передбачати швидку смерть з точністю до 1-3 років. Цей спосіб полягає в аналізі крові на певний біомаркер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?