На Україну обрушаться снігопади: українців просять не виходити з дому
Категорія
Україна
Дата публікації

На Україну обрушаться снігопади: українців просять не виходити з дому

На Україну обрушаться снігопади: українців просять не виходити з дому
Джерело:  online.ua

У понеділок, 8 лютого, Україну накриє черговий циклон, який принесе з собою снігопади, хуртовини і ожеледь. Синоптики закликають українців не виходити з дому без нагальної потреби. Сильні снігопади очікуються в Житомирській, Київській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Рівненській, Волинській, Львівській, Івано-Франківській і Днепропетроськ областях. Рятувальники попереджають, що негода може призвести до перебоїв енергопостачання в окремих населених пунктів і порушень руху на дорогах. На окремих ділянках доріг в Рівненській, Волинській, Львівській областях можливе припинення руху автотранспорту. Прогноз погоди на найближчі дні повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укргідрометцентр.

"Прогноз погоди в Україні на 8 лютого. !!! Складні погодні умови: в більшості областей сніг, хуртовини, у західних, північних та центральних областях значний сніг, на півдні та в Карпатському регіоні сніг з дощем, налипання мокрого снігу, ожеледь, вдень на Закарпатті сильний дощ. На дорогах ожеледь. Вітер східний, 7-12 м/с, вночі в західній частині, вдень в Україні пориви до 15-20 м/с. Температура вночі -10 ...- 15°С, на Чернігівщині та Сумщині -17 ...- 22°С, вдень 2-7°С морозу, в північній частині до 10°С морозу, у південних областях та на Прикарпатті вночі 5-10°С морозу, вдень 1-6°С тепла, на Закарпатті та півдні Одещини вночі 0-5°С тепла, вдень 7-12°С тепла. Водіїв і пішоходів просимо бути дуже уважними і обережними. Не покидайте свої будинки без необхідності " , - йдеться в прогнозі синоптиків, і відзначається, що в окремих областях приріст снігу досягне 40 см.

У вівторок, 9 лютого, снігопади перемістяться на північ України. У східних областях очікується сніг з дощем.

У середу, 10 лютого, в центрі і на півночі країни посиляться нічні морози. Сніг буде йти в Чернігівській, Сумській, Дніпропетровській, Київській, Полтавській, Житомирській областях.

У четвер, 11 лютого, снігопади накриють всю територію України. Вони будуть супроводжуватися морозами і хуртовинами. Найтепліше буде тільки в південних областях.

У п'ятницю, 12 лютого, синоптична ситуація на зміниться. В Україні продовжить бушувати зимова негода.

Важливо відзначити, що за прогнозом народних синоптиків, найхолоднішим місяцем зими в Україні буде лютий. Він почнеться з сильних снігопадів, які триватимуть майже до середини місяця.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні вдарять сильні морози до 22 градусів. Вони охоплять окремі області країни вже в ніч з 7 на 8 лютого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?