На узбережжі Болгарії знайшли дрон із вибухівкою
Категорія
Світ
Дата публікації

На узбережжі Болгарії знайшли дрон із вибухівкою

На узбережжі Болгарії знайшли дрон із вибухівкою
Джерело:  online.ua

На чорноморському курорті в районі причалу в Тюленеве в Болгарії знайшли дрон із вибухівкою. Безпілотник виявили на скелях поруч із пришвартованими човнами.

Джерело: Міноборони Болгарії

На чорноморському курорті Болгарії знайшли дрон із вибухівкою

Міноборони Болгарії повідомило, що задіяло модульний загін після того, як було виявлено частину безпілотника. За попередніми даними, дрон ніс об'єкт, який схожий на боєприпас.

Модульний загін зі знешкодження боєприпасів на Варненській військово-морській базі був задіяний сьогодні рано вранці після повідомлення про виявлену частину безпілотника з прикріпленим до нього предметом, що нагадує боєприпас. Об'єкт було виявлено сьогодні вночі в районі човнового причалу в Тюленовому,
– йдеться у повідомленні Міністерства оборони Болгарії.

Офіційної інформації про походження безпілотника і припущень як він потрапив на територію Болгарії наразі немає.

Зазначимо, що Тюленово розташоване на чорноморському узбережжі, на північному сході країни за 60 кілометрів від Варни. Найближче велике румунське місто – Констанца за 75 кілометрів на північ.

Ізмаїл, портову інфраструктуру якого атакує російська армія, розташований за 210 кілометрів на північ від Тюленового.

Дрони у Чорноморському регіоні

4 вересня під час атаки РФ по Одеській області на територію Румунії впав один з ворожих дронів. 9 вересня в Румунії виявили уламки ще одного дрона, як і в ніч на 13 вересня. Тоді у прикордонних районах Румунії навіть оголошували повітряну тривогу.

Екіпаж вертольота IAR 330 Puma ВПС Румунії в середу, 13 вересня, близько 11:30, в районі сел Нуферу і Вікторія. Осколки, які могли відлетіти від дрона, розлетілися на площі кілька десятків метрів, — повідомляли у Міноборони країни.

Президент Румунії Клаус Йоханніс сказав, що це "неприпустима ситуація" і серйозне порушення суверенітету країни.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?