На Вінниччині заявили про другу хвилю епідемії - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

На Вінниччині заявили про другу хвилю епідемії - що відомо

На Вінниччині заявили про другу хвилю епідемії - що відомо
Джерело:  online.ua

На території Вінницької області зростає кількість інфікованих коронавірусом українців, що говорить про ймовірну другу хвилю епідемії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на очільника місцевої ОДА Владислава Скальського.

За його словами, у регіоні підтвердили станом на 12 травня 580 випадків COVID-19. З них побороли хворобу вже 309. Поточна ситуація, він підкреслив, має ознаки другої хвилі.

"Протягом першого повного тижня травня ми маємо поступове збільшення виявлених нових випадків. А також за останню добу ми маємо 27 нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу", - пояснив очільник ОДА.

Посадовець додав, стаціонарне лікування проходять 70 пацієнтів, з яких 8 - неповнолітні.
Загальна кількість смертельних випадків на Вінниччині сягнула шість. Кожен з померлих страждав від супутніх захворювань.

"Заповненість ліжок хворими на COVID-19 у дев’яти опорних лікарнях області поступово зростає. Причому, якщо казати про 9 закладів першої хвилі госпітальної бази, тільки хворих на COVID-19 ми вже маємо майже 20% від загальної кількості інфекційних ліжок", - підкреслив Скальський.

Нагадаємо, станом на ранок 12 травня в Україні підтвердили 16 023 випадки коронавірусу COVID-19. Зі згаданого дня почався перший етап послаблень карантину. Він передбачає дозвіл на прогулянки парками, скверами, відкриття непродовольчих магазинів площею до 300 квадратів та літніх майданчиків кафе.

Як повідомляв ONLINE.UA, 12 травня очільник Кабінету міністрів України Денис Шмигаль поділився з українцями важливими даними. Він заявив, що переломним етапом у боротьбі з пандемією в нашій країні буде той момент, коли добовий показник видужалих буде перевищувати кількість хворих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?