На війні без везіння нікуди: український командир АТО розповів про чудеса
Категорія
Події
Дата публікації

На війні без везіння нікуди: український командир АТО розповів про чудеса

На війні без везіння нікуди: український командир АТО розповів про чудеса
Джерело:  online.ua

Командувач оперативно-тактичного угруповання "Маріуполь", заступник командувача військ ОК "Північ" з бойової підготовки полковник Едуард Москальов поділився кількома випадками вражаючого везіння.
Про це командир АТО розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Якось увечері, коли ми проїжджали колоною по місту, в нас вистрілили з гранатомета. Але нам фантастично пощастило. Тому що гранатомет пройшов між БМП і тією машиною, де їхав я. Між нами. І вдарився заряд в стінку навпроти будівлі. А поруч було кафе. Там мирні люди сиділи, молодь... Слава Богу, ніхто не постраждав", - сказав Москальов.
Він підкреслив, що у нього було кілька випадків, коли смерть була зовсім поруч, але дивом йому вдавалося вижити.
"Я думаю, багато тих, хто був на війні, можуть пригадати пару-трійку моментів, коли ось уже, здається, все, кінець, але - відводило. У мене теж були такі моменти, коли смерть була зовсім поруч. Але, мабуть, хтось десь вирішив, що ще рано. Що ще не мусив я там залишитися. На війні взагалі без везіння - нікуди. Але в той рік мені пощастило дуже сильно", - почав свою розповідь військовослужбовець.
Читайте також: А ктивіст, який вижив, розповів правду про розстріли на Майдані: з'явилося відео.
"Зокрема, в тому найпершому бою, про який я розповідав. Біля шахти 6-7. Тоді таких невеликих див сталося одразу два. Я говорив, що коли ми вели бій, перші два їх постріли з гранатомета потрапили в танк. А третій - в нашу БМП. Вірніше - як потрапив? Вони стріляли під дуже великим кутом, тому граната не пробила БМП - вона рикошетом пройшлася по похилому листу і пішла в сторону. Тоді ми якраз всі були на БМП", - додав він.


Вдруге йому пощастило, коли в нього летіла граната, але дивом не вибухнула.


"Вдруге мені пощастило, коли ми вже спішилися і почали вести вогонь по противнику. Стріляли ми з-за БМП. І в якийсь момент противник почав дуже щільно підходити. А за БМП утворилася "мертва зона", яку ми не могли прострілювати. Тому я перейшов на інший бік дороги, став за деревом і вже під кутом почав їх відсікати. І тут чую крик: "Граната!" Дивлюся - і як в уповільненому фільмі бачу, що в мій бік летить граната з гранатомета. Реально, ось я бачу, що вона летить прямо в мене - і розумію, що не можу вже ні піти, ні присісти, ні лягти... Тільки затамував подих - і дивлюся на неї... вона летить і падає біля мене, метрах в трьох -чотирьох позаду. І - не вибухає!", - розповів Москальов.


Читайте також: Ро

сіян час гнати додому: соцмережі киплять, обговорюючи сенсацію з Молдови

.


При цьому він зазначив, що граната, ймовірно, була російською, і висловив здивування тим, чому вона не спрацювала.


"Ось тоді я вже видихнув, розвернувся і почав стріляти далі, вже не звертаючи на неї уваги. Вже потім, після бою задумався - і зрозумів, що якби вона вибухнула тоді, міг би зараз не сидіти тут з вами... Вона якась незвичайна була, та граната - кругла, однозначно російського виробництва, до речі. У нас таких гранат не було. Я до сих пір не знаю, чому вона не вибухнула", - сказав командир АТО.


Повний текст

інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: На початку війни на Донбасі бійців доводилося змушувати стріляти - командувач сектору М

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?