На війні загинув призер Олімпіади з боксу Максим Галінічев
Категорія
Україна
Дата публікації

На війні загинув призер Олімпіади з боксу Максим Галінічев

На війні загинув призер Олімпіади з боксу Максим Галінічев
Джерело:  online.ua

Внаслідок війни з Росією ще один український спортсмен загинув. 10 березня боксер Максим Галинічев пожертвував своїм життям за незалежність України.
Джерело: Федерація боксу України

Максим Галінічев загинув на фронті

Навесні 2022 року Максим Галинич прийняв рішення розпочати військову кар'єру та відмовився від участі на чемпіонаті Європи, щоб стати добровольцем у десантно-штурмових військах. Так розпочалася його військова служба.

Під час війни проти ворога боксер отримав два поранення, але навіть вони не зупинили сміливого спортсмена та захисника України. Галинич продовжував захищати рідну країну в 2 батальйоні 5 роти 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади (25 ОПГБр, військова частина А1126).
Життя Максима обірвалося 10 березня у боях у місті Червонопопівка Луганської області.

Максим за свої 22 роки життя отримав «золото» чемпіонату Європи серед молоді 2017 року, «срібло» Юнацької Олімпіади 2018-го та друге місце Чемпіонату Європи до 22 років у 2021 р, - зазначають в Федерації боксу України.

В повідомленні спортсмени дякують герою за хоробрість і незламність.

Ми запам’ятаємо назавжди його щирим, молодим, веселим та цілеспрямованим хлопцем, що став вічним Героєм. Щиро співчуваємо рідним та близьким загиблого. Вічна пам’ять, - зазначають в Федерації боксу України.

Що відомо про Максима Галинічева

Максим Галинічев був одним із найталановитіших молодих спортсменів України.

Він ставав чемпіоном Європи з боксу віком до 17 років. Здобув срібну медаль на юнацьких Олімпійських Іграх-2018, був срібним призером чемпіонату Європи-2021 (до 22 років).

Галинічів мав взяти участь у чемпіонаті Європи-2022, але натомість вирушив на фронт.

Він добровільно записався до Збройних Сил України (ЗСУ) відразу після повномасштабного вторгнення в Україну взимку 2022 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?