У небі загинув полковник та лідер льотчиків "Привид Києва" Михайло Матюшенко
Категорія
Україна
Дата публікації

У небі загинув полковник та лідер льотчиків "Привид Києва" Михайло Матюшенко

У небі загинув полковник та лідер льотчиків "Привид Києва" Михайло Матюшенко
Джерело:  online.ua

Захищаючи батьківщину від ворога загинув полковник Михайло Матюшенко з позивним "Дід", який очолював групу льотчиків, які стали легендою як "Привид Києва". Його останній бій відбувся у червні у небі над Чорним морем, однак поховають героя лише зараз.

Джерело: Фейсбук-сторінка мера Бучі Анатолія Федорука

У небі загинув полковник Михайло Матюшенко

Під час виконання бойового завдання у повітряному бою героїчно загинув, захищаючи небо країни, полковник Збройних сил України Матюшенко Михайло Юрійович (08.01.1961-26.06.2022). Він був з Бучі і загинув у небі над Чорним морем. Військовий льотчик керував багатьма типами військових та цивільних літаків. Служив у різних військових частинах, до війни працював керівником однієї з українських авіакомпаній, - йдеться в повідомленні.

Анатолій Федорук звертає увагу на те, що Михайло Матюшенко був успішною людиною і ніколи не хизувався тим, чим займається насправді.

Фото - скриншот

Окрім того, герой очолював громадське формування охорони правопорядку.

Свій безцінний досвід роботи Михайло Матюшенко – позивний "Дід" – передавав молодшому поколінню. І лише тепер ми маємо право розказати правду: "Привид Києва" очолював льотчик з Бучі", - розповідає мер.

За словами Федорука, після приходу полковника Матюшенка до керівництва 40 бригада тактичної авіації не зазнавала втрат у повітрі. Усі пілоти із "Київських привидів" поверталися живими.

Український герой дуже хотів посилити південний та східний фронти.

Коли Дід дізнався про безповоротні втрати підготовлених екіпажів бомбардувальників, рішення було прийнято. Так почалася нова операція, - зазначає мер Бучі.

Для Михайла Матюшенка це була остання місія. Він не повернувся з чергового вильоту, і його довго шукали.

Лише 2 жовтня тіло полковника змогли повернути додому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?