Зросла кількість загиблих внаслідок розстрілу колони в Харківській області
Категорія
Україна
Дата публікації

Зросла кількість загиблих внаслідок розстрілу колони в Харківській області

Зросла кількість загиблих внаслідок розстрілу колони в Харківській області
Джерело:  online.ua

Внаслідок розстрілу росіянами колони цивільних автомобілів загинуло 24 особи, серед яких 13 дітей. Трагедія сталася на автодорозі між окупованим Сватовим Луганської області та звільненим Куп'янськом на Харківщині наприкінці вересня.

Джерело: Поліція Харківської області

Росіяни розстріляли колону цивільних автомобілів

Колону з цивільних авто поблизу села Курилівка Куп'янського району російські військові розстріляли 25 вересня.

За уточненими даними, внаслідок обстрілу евакуаційної колони на Харківщині загинули 24 людини. Серед загиблих — 13 дітей та вагітна жінка.

Остаточна кількість жертв наразі встановлюється. Декілька осіб змогли врятуватися. Зараз вони дають свідчення слідчим.

Наприкінці вересня рашисти повністю знищили колону з семи автомобілів. Щонайменше 20 людей загинуло, і серед них – 10 дітей. Звірячий напад на цивільних осіб вчинила диверсійно-розвідувальна група окупантів – вони зі стрілецької зброї майже впритул розстріляли шість стареньких легковиків та одну вантажівку «ГАЗель». Ворог вкотре довів, що його мета – знищення всіх українців, незалежно від віку і статі. Окупанти зазнають поразок на полі бою і від безвиході відповідають на них убивством мирних громадян. Та рашисти не уникнуть покарання – ми знайдемо кожного і змуcимо відповідати за вчинені звірства, - сказав в.о. голови СБУ Василь Малюк.

В СБУ зазначили, що такі злочини не мають строків давності, тож винні обов’язково відповідатимуть за скоєне.

Розслідування почали за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України — порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством. Санкція цієї статті передбачає до 15 років за ґратами або довічне.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?