Німеччина привітала заявку України на вступ до НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Німеччина привітала заявку України на вступ до НАТО

Німеччина привітала заявку України на вступ до НАТО
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт заявила, що Берлін підтримує рішення України щодо подання заявки на вступ до НАТО за прискореною процедурою. 

Джерело:   Тagesschau

Німеччина підтримує прагнення України на вступ до НАТО

Звісно, Україна вільна обирати той Альянс, в якому почуватиметься вільною. Однак для вступу в НАТО є певні вимоги. Зараз це питання буде обговорюватися між 30 країнами Північноатлантичного альянсу, - зазначила Ламбрехт.

Між тим, на думку військового експерта Олега Жданова, заявка України на прискорений вступ до НАТО може викликати серйозні суперечки між країнами-членами Альянсу.

За його словами, категорично проти вступу України може виступити Угорщина.

Я не виключаю варіант, що це може зараз розколоти і саме НАТО. І це може стати ніби відправною точкою розвалу Північноатлантичного блоку, тому що, а я навіть не сумніваюся у тому, що такі країни, як Угорщина, можуть виступити категорично проти прийому України в НАТО. Також можна підозрювати Грецію й Німеччину..., - зазначив експерт.

Україна звернулась у міжнародний суд ООН через анексію РФ 

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що вже є звернення офіційного Києва до Міжнародного суду ООН через анексію РФ українських територій.

Після спроб Путіна щодо анексії Україна офіційно повідомила Міжнародний суд ООН, що цей крок грубо порушує юридично зобов’язальний наказ про тимчасові заходи, виданий 16 березня. Просимо суд якнайшвидше розглянути справу по суті, - зазначив Кулеба.

Спроби Кремля захопити українські території засудив навіть один з найбільших ще до недавна прихильників кремлівського диктатора Володимира Путіна президент Чехії Мілош Земан.

Президент республіки Мілош Земан засуджує російську агресію проти України, засуджує крадіжку Росією української території та разом з іншими верховними представниками держави заявляє, що анексія української території ніколи не має бути і не буде визнана. Росія скоїла злочин проти миру, - йдеться у заяві речника Земана Іржі Овчачека.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?