Данілов заявив про остаточну відмову від переговорів з РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Данілов заявив про остаточну відмову від переговорів з РФ

Данілов заявив про остаточну відмову від переговорів з РФ
Джерело:  online.ua

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, під час засідання РНБО було прийнято рішення про остаточну відмову від будь-якої можливості переговорів з Кремлем після підступної анексії частини українських територій.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Україна відмовляється від будь-яких переговорів з Кремлем 

Ніяких переговорів з Путіним після того, що сталося 30 вересня, Україна вести не буде. Крапка. Ми будемо вести переговори тільки з іншим президентом Російської Федерації. З цим нелюдом нема про що взагалі розмовляти, - зазначив Данілов.

Між тим голова Офісу президента України Андрій Єрмак зазначив, що безпека України залежатиме від чітких та зрозумілих гарантій з боку західних партнерів.

Керівник ОП зазначив, що українські спецслужби оцінюють загрозу застосування Кремлем ядерної зброї проти України як дуже високу.

Відповідь на ядерний шантаж Росії має бути жорсткою та однозначною, відкидаючи саму ідею поступок ядерному агресору. Інакше кожен амбітний диктатор намагатиметься отримати ядерну зброю, а кожна відповідальна неядерна нація прагнутиме придбати ядерну зброю для самозахисту, - зазначив Єрмак.

Спільно із екс-генсеком НАТО Андерсом Фог Расмуссеном він закликає до створення Київського договору безпеки - стратегічного партнерства, яке буде об'єднувати Україну та країни-гаранти.

Основна група союзників України, що володіють значним військовим потенціалом, може взяти низку зобов’язань, які є як політично, так і юридично обов’язковими. Поряд із цими зобов’язаннями військової підтримки ширша група міжнародних партнерів запропонувала б набір невійськових гарантій на основі санкцій, - зазначає керівник ОП.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?