На Заході опублікували статтю Путіна з закликом довіряти йому
Категорія
Світ
Дата публікації

На Заході опублікували статтю Путіна з закликом довіряти йому

На Заході опублікували статтю Путіна з закликом довіряти йому
Джерело:  Нова газета

В Італії опублікували статтю під назвою «Прийшов час довіряти Росії, загальний фронт проти терору», підписану президентом Росії Володимиром Путіним.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Нову газету.
Публікація італійської газети La Stampa є перекладом частини виступу Путіна на Валдайському форумі, присвяченої міжнародній проблематиці. Зокрема в статті йдеться про те, що нинішню систему міжнародних відносин постійно «лихоманить», але при цьому деякі партнери Росії зовсім не прагнуть вирішувати світові проблеми. А деякі структури, що утворилися за часів холодної війни, наприклад НАТО, не змогли адаптуватися до нових умов.
«Ми всі бачимо, що відбувається в Афганістані, Іраку, Лівії і в багатьох інших країнах. Цікаво: де результати боротьби з тероризмом і екстремізмом? В цілому, якщо ми подивимося на весь світ, на регіональному рівні, в окремих областях, ми досягли певних результатів, але боротьба з тероризмом в цілому не увінчалася успіхом, і загроза продовжує зростати», - йдеться в статті.
Читайте також: Путін відповість за свій жарт: Кремлю видали невтішний прогноз
У публікації наголошується, що на думку російського президента, «протиріччя, пов'язані з перерозподілом економічної могутності й політичного впливу, тільки наростають, вантаж взаємної недовіри звужує наші можливості для того, щоб ефективно відповідати на поставлені перед світовою спільнотою реальні виклики і реальні загрози».
«У нашому розумінні справжнє лідерство сьогодні полягає не в тому, щоб вигадувати ефемерні загрози і, спекулюючи на них, намагатися підім'яти під себе інших, а в тому, щоб бачити реальні проблеми, сприяти об'єднанню зусиль держав у їх вирішенні. І саме так Росія розуміє сьогодні свою роль в світових справах», - зазначив Путін.
Виступ Путіна на пленарній сесії міжнародного дискусійного клубу «Валдай» відбувся в Сочі 27 жовтня. Більшу частину виступу він присвятив зовнішньополітичному курсу і відносинам з країнами Заходу.



Як повідомляв ONLINE.UA,  на засіданні міжнародного дискусійного клубу "Валдай" в Сочі, де виступав Путін, його кум, лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук сидів в першому ряду поруч з прес-секретарем російського президента Дмитром Пєсковим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?