На Заході розробляють плани на випадок застосування Путіним ядерної зброї
Категорія
Політика
Дата публікації

На Заході розробляють плани на випадок застосування Путіним ядерної зброї

На Заході розробляють плани на випадок застосування Путіним ядерної зброї
Джерело:  online.ua

Західні політики таємно розробляють плани, щоб стримати стрімке поширення паніки й хаосу в разі, якщо російський диктатора Володимир Путін все-таки вирішить застосувати ядерну зброю в Україні або біля неї.

Джерело:  The Guardian  з посиланням на своїх анонімні джерела

Захід створює плани на випадок ядерного удару РФ

За словами інсайдера британського видання, західні лідери досі вважають ядерну кризу "вкрай малоймовірною", однак все одно вирішили створити плани з надання надзвичайної допомоги та підтримки населення, яке боїться ядерної ескалації.

Анонімне джерело не захотіло розповідати, про які саме заходи йдеться, однак підтвердив, що уряди західних країн займаються "завбачливим плануванням на випадок низки можливих сценаріїв".

Інсайдер також звернув увагу на те, що погрози очільника Кремля Володимира Путіна щодо можливого застосування ядерної зброї є "вкрай безвідповідальними", і її застосування "порушить табу, яке існувало з 1945 року" і "призведе до серйозних наслідків для РФ".

Редакція The Guardian ткож вирішила нагадати, що у період "холодної війни" на Заході часто проводилися інформаційні кампанії про дії в разі ядерного конфлікту, та їх часто висміювали через припущення, що у ядерній війні взагалі можна вижити.

Як уже згадувалося раніше, російський диктатор Володимир Путін 30 вересня під час виступу в Кремлі заявив, що США створили прецедент застосуванням ядерної зброї у 1945 році.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?