Байден закликав притягнути Путіна та Росію до відповідальності за воєнні злочини
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден закликав притягнути Путіна та Росію до відповідальності за воєнні злочини

Байден закликав притягнути Путіна та Росію до відповідальності за воєнні злочини
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден зробив заяву через російську ракетну атаку по містах України 10 жовтня. Він підтвердив зобов’язання підтримувати народ України та пообіцяв притягати Путіна та Росію до відповідальності за її звірства та воєнні злочини.

Джерело: заява Джо Байдена

США відреагували на ракетний удар по Україні

Сполучені Штати рішуче засуджують сьогоднішні ракетні удари Росії по Україні, в тому числі по Києву. Ці напади вбили та поранили мирних жителів і знищили цілі без військового призначення. Вони вкотре демонструють всю жорстокість незаконної війни пана Путіна проти українського народу, - вказано на сайті Білого дому.

Байден висловив співчуття рідним і близьким загиблих сьогодні, а також побажав одужання пораненим.

Ці напади лише ще більше зміцнюють наше зобов’язання підтримувати народ України скільки завгодно. Разом із нашими союзниками та партнерами ми продовжуватимемо стягувати з Росії кошти за її агресію, притягати Путіна та Росію до відповідальності за її звірства та воєнні злочини та надавати підтримку, необхідну українським силам для захисту своєї країни та свободи, - вказав Байден.

Він закликав Росію негайно припинити цю неспровоковану агресію та вивести свої війська з України.

Держсекретар США Ентоні Блінкен після розмови з очільником МЗС Дмитром Кулебою пообіцяв продовжувати надавати "непохитну" підтримку Україні.

Ми продовжуватимемо надавати непохитну економічну, гуманітарну та безпекову допомогу, щоб Україна могла захистити себе та подбати про свій народ, - написав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?