На засіданні РНБО можуть бути кадрові рішення через зачинені укриття — Данілов
Категорія
Україна
Дата публікації

На засіданні РНБО можуть бути кадрові рішення через зачинені укриття — Данілов

На засіданні РНБО можуть бути кадрові рішення через зачинені укриття — Данілов
Джерело:  online.ua

На п’ятничному засіданні Ради національної безпеки та оборони, яке президент Володимир Зеленський скликає, щоб обговорити питання корупції у судах та проблему укриттів, можуть бути ухвалені певні кадрові рішення. 

Джерело: секретар РНБО Олексій Данілов

На засіданні РНБО можуть бути кадрові рішення через зачинені укриття

Він нагадав, що на засіданні Ставки верховного головнокомандувача після трагічних подій 1 червня, коли троє осіб не змогли потрапити в укриття в Деснянському районі Києва і загинули, було вирішено провести перевірки всіх укриттів на території України.

Така перевірка відбулась <…> Дана оцінка. І в п’ятницю на засіданні РНБО буде розглядатись це питання, буде доповідь міністра Клименка і ще одного міністра, який безпосередньо відповідав за цю перевірку. За результатами доповіді будуть прийняті відповідні рішення. Я не виключаю, що можуть бути прийняті і кадрові рішення з урахуванням чутливості питання, яке розглядається, – сказав Данілов.

Він не став відповідати на уточнювальне питання, кадрові перестановки на якому рівні це можуть бути. Сказав, що "мова йде про відповідальність відповідних осіб", а в який спосіб це буде реалізовуватись – остаточно вирішуватиметься на засіданні РНБО.

Данілов нагадав, що для ухвалення рішення за нього мають проголосувати щонайменше 2/3 учасників РНБО.

Підозрюваним щодо закритого укриття у Києві обрали запобіжний захід

Нагадаємо, що 1 червня внаслідок падіння уламків ракети у Деснянському районі загинуло 3 людини, з них одна дитина. Чоловік однієї з загиблих повідомив, що вони померли перед укриттям поліклініки, яке було зачинене.

Наразі від виконання обов’язків тимчасово відсторонено посадовців Деснянського району.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

Наразі затримано чотирьох осіб. 3 червня суд обрав запобіжний захід першому заступнику Деснянської РДА, директору поліклініки та його заступнику, а також охоронцю.

Директора поліклініки, заступника та посадовицю РДА відправили на цілодобовий домашній арешт, охоронцю призначено тримання під вартою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?