На Землі знайшли сліди стародавньої катастрофи - що з'ясовано
Категорія
Технології
Дата публікації

На Землі знайшли сліди стародавньої катастрофи - що з'ясовано

На Землі знайшли сліди стародавньої катастрофи - що з'ясовано
Джерело:  online.ua

Вчені виявили кратер, який вказує на зіткнення планети з найбільшим метеоритом за всю історію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Daily Star.

Космічне тіло врізалося у Землю близько 790 тисяч років тому. Наслідки впливу цієї події можна було спостерігати на 20% Східної Півкулі.

Слідами стародавньої катастрофи виявилися тектити. Це чорні склоподібні утворення.

"Великий кратер, з якого ці тектити походять, не вдавалося знайти впродовж століття. Хоча досить давно докази вказували на місцевість десь на території Індонезії", - говориться у науковій статті.

Наразі колектив фахівців стверджує, що 15-кілометровий кратер знаходиться у південній частині Лаосу. Раніше його не вдавалося знайти через "поховання" під вулканічним полем у 910 кілометрів. Місце зіткнення вдалося ідентифікувати лише за допомогою опосередкованих факторів на кшталт тектитів.

Вчені також заміряли магнітне поле під час пошуків так званих гравітаційних аномалій. Отримані дані стали новим доказом наявності кратеру саме у зазначеному регіоні.

Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці листопада 2019 року науковці попередили про наближення великого метеорита до Землі, що може спровокувати зіткнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?