На Землі з'являться гігантські зони смерті - попередження вчених шокує
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

На Землі з'являться гігантські зони смерті - попередження вчених шокує

На Землі з'являться гігантські зони смерті - попередження вчених шокує
Джерело:  online.ua

Міжнародний союз охорони природи і природних ресурсів виступив з шокуючим попередженням. Науковці прогнозують, що існує висока ймовірність появи на Землі величезних мертвих зон. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "News Scientist".

Експерти уже оприлюднили доповідь, яка вказує на те, що рівень кисню в океанах небезпечно знизився. Це відбувається в результаті нагрівання води у світовому океані через кліматичні зміни. За словами вчених, рівень кисню в океані з 1950 року знизився на 2%. При цьому обсяг води, збідненої без кисню, збільшився в чотири рази в порівнянні з 1960 роком.

"Раніше гіпоксія була зафіксована тільки в 45 районах Світового океану. До 2011 року кількість таких районів зросла до 700. Причиною такого кисневого голодування є потепління води через спалювання палива, стік сільськогосподарських добрив і активне цвітіння водоростей. За прогнозами вчених, до 2100 року рівень кисню у Світовому океані впаде приблизно на 3-4%. Цього вистачить, щоб утворилися гігантські мертві зони, де через сильну гіпоксію не зможуть виживати морські мешканці", - сказано в повідомленні видання.

 Варто зазначити, що загибель великих видів риби загрожуватиме сотням мільйонів осіб, залежних від рибного промислу.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  влада Берліна оголосила надзвичайну кліматичну ситуацію для столиці Німеччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?