Берлін оголосив надзвичайну ситуацію - уже відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Берлін оголосив надзвичайну ситуацію - уже відома причина

Берлін оголосив надзвичайну ситуацію - уже відома причина
Джерело:  online.ua

Влада Берліна оголосила надзвичайну кліматичну ситуацію для столиці Німеччини. На дане рішення зважився сенат після того, як соціал-демократи (СДПН) погодилися підписати законопроєкт, поданий сенатором Реджиною Гюнтер від "зелених", який був відкладений на тиждень.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Euractiv.

Варто зазначити, що саме цей новий статус гарантує, що у всіх майбутніх законодавчих актах будуть враховуватися проблеми зміни клімату. Не можна не звернути увагу на те,що подібне рішення ухвалили вже 50 муніципалітетів по всій ФРН, але Берлін став першою федеральною землею, яка затвердила його як закон.

Ще два місяці тому уряд Німеччини досяг угоди щодо широкого кліматичного пакета заходів, який передбачає до 2030 року не менше 100 мільярдів євро на охорону навколишнього середовища.

"На електростанції в Німеччині припадає близько 2% світових викидів, які є причиною нагрівання атмосфери Землі, танення льодовиків, підвищення рівня моря. Німеччина цього року вже оголосила про відмову від вугілля до 2038 року, але зіткнулася з місцевим опором з боку шахтарських регіонів", - сказано в повідомленні видання.

Варто нагадати, що Європарламент 28 листопада нарешті ухвалив резолюцію, в якій оголошено надзвичайний стан у сфері клімату і довкілля в Європі та світі.

Нагадаємо, що не так давно вчені змоделювали, що у майбутньому  майже чверть України  опиниться під водою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?