НАБУ провела обшуки у кількох компаніях, наближених до Порошенка
Категорія
Україна
Дата публікації

НАБУ провела обшуки у кількох компаніях, наближених до Порошенка

НАБУ провела обшуки у кількох компаніях, наближених до Порошенка
Джерело:  online.ua

Вчора, в останній день передвиборчої агитації, співробітники НАБУ здійснили кілька обшуків у компаніях, наближених до Петра Порошенка. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Українську правду », правоохоронці завітали до автомобільної компанії «Богдан Моторс», фітнес-клубу «5 елемент» та інвестиційної компанії ICU.

За словами представників НАБУ, перші два обшуки були пов’язані з розслідуванням розтрати державного майна в особливо великих розмірах службовими особами Міноборони України та Генштабу ЗСУ України. Обшук в офісі фінансової групи компаній ICU стосується «реалізації так званої формули «Роттердам +». У НАБУ відмовилися повідомляти інші деталі обшуків, посилаючись на таємницю слідства.

У свою чергу, представники ICU оприлюднили заяву, в якій назвали обшук НАБУ політично вмотивованим, адже раніше компанія повністю задовольнила всі запити НАБУ щодо надання інформації в рамках кримінального провадження стосовно посадових осіб НКРЕКП.

«Дії НАБУ, здійснені за лічені дні до парламентських виборів, на нашу думку, в черговий раз свідчать про їх політично вмотивований характер», – йдеться у заяві.

У партії «Європейська солідарність», яку очолює Петро Порошенко, заявили, що дії НАБУ є «зрежисованою виставою, яка має на меті дискредитацію нашої політичної сили та її лідера».

«Головною метою такої «слідчої активності» є присутність телекамер, які, очевидно, потрібні для організації політичної «картинки». Зокрема, першими прибули на місце ведення «слідчих дій» телекамери тих телеканалів, за якими стоять Медведчук, Мураєв та Коломойський, які, очевидно, і є замовниками відповідної провокації», – стверджується у заяві «ЄС».

Нагадаємо, що не так давно екс-заступник глави Адміністрації Януковича Андрій Портнов заявив, що буде вимагати арешту всіх активів Петра Порошенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?