НАБУ проводить обшуки в спортклубі Порошенка - залучено спецназ
Категорія
Україна
Дата публікації

НАБУ проводить обшуки в спортклубі Порошенка - залучено спецназ

НАБУ проводить обшуки в спортклубі Порошенка - залучено спецназ
Джерело:  online.ua

Національне антикоруцпійне бюро проводить обшуки у приміщеннях автомобільної компанії "Богдан Моторс", зокрема у спортивному клубі "5 елемент", передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НАБУ.

Зазначається, що слідча дія санкціонована і проводиться в ході розслідування розтрати державного майна в особливо великих розмірах службовими особами Міноборони України та Генштабу ЗСУ України, які у 2015-2018 рр, на думку слідства, незаконно внесли до державного оборонного замовлення спеціальний автомобільний транспорт та здійснили його закупівлю за завищеними цінами.

Попередня правова кваліфікація справи – ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата в особливо великих розмірах або організованою групою).

 Варто зазначити, що розслідування детективи НАБУ здійснюють з квітня 2018 року.

Іншої інформації правоохоронці не повідомляють через необхідність збереження таємниці слідства.

Люди спортивної статури намагаються перешкодити роботі НАБУ. Мовляв, в будівлі розташована приймальня депутата Верховної Ради, сина Петра Порошенка Олексія. Наразі група НАБУ чекає на спецназ.

Спортивно-оздоровчий комплекс "Монітор", більш відомий як елітний фітнес-клуб "5-й елемент", належить кільком акціонерним товариствам, а кінцевими бенефіціарами є попередній президент Петро Порошенко та його соратник, нардеп Ігор Кононенко.

"Власниками приватного акціонерного товариства "Автомобільна компанія "Богдан моторс" є кілька фірм, закритих венчурних фондів і кіпрська компанія. Бенефіціар корпорації "Богдан" – колишній перший заступник секретаря РНБО, фігурант розслідування про розкрадання в "Укроборонпромі" та бізнес-партнер Порошенка Олег Гладковський, який офіційно придбав її у екс-президента в 2009 році", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Порошенко заявив, що ініціатива українського лідера Володимира Зеленського люструвати всіх, хто був при владі з 2014 по 2109 роки, фантастична і є доказом "проросійського реваншизму".


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?