НАБУ відкрило кримінальне провадження проти голови Верховної Ради Парубія
Категорія
Україна
Дата публікації

НАБУ відкрило кримінальне провадження проти голови Верховної Ради Парубія

НАБУ відкрило кримінальне провадження проти голови Верховної Ради Парубія

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило кримінальну справу за фактом можливого нецільового використання бюджетних коштів очільником Верховної Ради Андрієм Парубієм. Про це у повідомляють "Українські новини" з посиланням на відповідь НАБУ.

"10.04.2019 уповноваженою особою Національного бюро на виконання постанови слідчого судді Солом'янського суду Києва від 02.04.2019 по справі внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про ознаки злочинів, передбачених ч.1 ст.364, ч.1 ст.210 Кримінального кодексу", - заявили в бюро.

 Також в НАБУ додали, що зараз за цим фактом проводиться досудове розслідування.

Що цікаво, Солом'янський райсуд Києва зобов'язав НАБУ відкрити справу на Парубія майже місяць тому.

Варто зазначити, що це вже не перша справа на Парубія. Раніше Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом нардепа Віктора Вовка. Позивач просить визнати протиправною "бездіяльність Парубія, так як він не вносить кандидатуру на посаду керівника апарату Ради і не пропонує парламенту прийняти відповідне рішення".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) заявили про відкриття кримінального провадження за фактом можливої розтрати коштів Держкіно, які було виділено на створення фільму «Я, ти, він, вона».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?