НАБУ зізналося, чи ведуть в Україні справу проти Гантера Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

НАБУ зізналося, чи ведуть в Україні справу проти Гантера Байдена

НАБУ зізналося, чи ведуть в Україні справу проти Гантера Байдена
Джерело:  online.ua

Національне антикорупційне бюро стверджує, що Гантер Байден - син американського політика - не фігурує у розслідуванні стосовно можливих злочинів фірми Burisma. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку установи.

За офіційними даними, масштабна корупційна схема, здійснена за допомогою згаданою фірми, була "чинною" у період 2010-2012 років. Кінцевий її власник колишній голова Міністерства екології Микола Злочевський.

У справі йдеться про жорсткі порушення з боку уряду часів Віктора Януковича. Посадовці надавали спеціальні дозволи на використання надр підприємств, які засновані на базі "Буризми". Відомо, що Гантер Байден увійшов у раду директорів компанії у травні 2014 року.

"Зміни, що відбулися у складі правління компанії "Burisma Limited", які наразі стали об’єктом уваги міжнародної спільноти, відбулися лише у травні 2014 року. Відтак, вони не є і ніколи не були предметом розслідування НАБУ", - пояснює бюро.

Нагадаємо, американський президент Дональд Трамп звинуватив сім'ю Байденів у корупції. Нібито вони пов'язані з Burisma. Лідер натякнув своєму колезі Володимиру Зеленському про необхідність відповідного розслідування. Оприлюднення цієї заяви спричинило міжнародний скандал.

Як повідомляв ONLINE.UA, Трамп відкидає усі звинувачення у тиску на українську владу з метою отримати компромат на політичного конкурента. Він назвав телефонну розмову із Зеленським дуже приємною, а демократам дорікнув за "полювання на відьом".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?