Начальника російської розвідки звільнили через Україну - цікаві подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Начальника російської розвідки звільнили через Україну - цікаві подробиці

Начальника російської розвідки звільнили через Україну - цікаві подробиці
Джерело:  online.ua

Служба безпеки України повідомила, що після того, як вона викрила низку агентів Кремля, в Росії звільнили керівника 316-го розвідцентру Петра Каменщикова, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

"Контррозвідники СБУ за останній час викрили низку агентів, які працювали на 316 розвідувальний центр Головного управління Генерального штабу РФ. За наявними у контррозвідки даними, керівника розвідувального підрозділу капітана 1 рангу Петра Каменщикова, незважаючи на значний авторитет і позитивні рекомендації керівництва, за очевидний провал було звільнено із займаної посади", - сказано в повідомленні.

Також зазначається, що 316-й Центр російської військової розвідки дислокується у Новоросійську Краснодарського краю РФ. Варто зазначити, що його співробітники брали безпосередню участь в анексії Криму у 2014 році та спеціалізуються на проведенні розвідувально-підривної діяльності проти України.

Каменщиков очолював розвідувальний підрозділ з 2012 року. Він також організував системну роботу з вербування українських громадян для збору інформації та диверсій на території України.

У відомстві наголосили, що з 2014 року успішно викривали і затримували російських агентів. Також вказано, що 4 затриманих і засуджених агентів передали Росії під час останнього обміну за схемою "35 на 35" 7 вересня.

Як повідомляв ONLINE.UA, російське законодавство можуть доповнити  поняттям військової таємниці, яке існували у радянські часи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?