Над Балтією винищувачі НАТО перехопили російський літак - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Над Балтією винищувачі НАТО перехопили російський літак - що сталося

Над Балтією винищувачі НАТО перехопили російський літак - що сталося
Джерело:  online.ua

Ланка польських винищувачів F-16 вирушила на перехоплення російського літака Су-24МР над Балтією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Wp.pl.

За словами Адама Калиновського, командувача польського контингенту Orlik у Балтії, інцидент стався 15 січня.

"Польські винищувачі перехопили літак Російської Федерації. Пілоти зробили фотографії, перевірили характер його місії та після виконання завдання повернулися до місця дислокації", - пояснив він.

Командир додав, винищувачі F-16 супроводжували російського розвідника до кордону його рідної країни. Аналогічна ситуація повторилася за два дні, але на цей раз Повітряні сили Польщі не залучали до операції.

Бойова авіація Польщі присутня у країнах Балтії згідно з програмою НАТО Baltic Air Policing.

Як повідомляв ONLINE.UA, у серпні 2019 року російський борт з міністром оборони Сергієм Шойгу прямував над країнами Балтії. На його супроводження вилітали винищувачі НАТО.

Повітряний ескорт міністерського літака повинні були відтісняти "гостей" через нібито небезпеку. Подібні інциденти неодноразово відбувалися як з одного, так з іншого боку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?