Над світом нависла нова небезпека гірше коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

Над світом нависла нова небезпека гірше коронавіруса

Над світом нависла нова небезпека гірше коронавіруса
Джерело:  online.ua

Нинішня пандемія коронавіруса, друга хвиля якої вже охопила весь світ - не остання глобальна загроза, з якою доведеться боротися медикам всій планеті. У ВООЗ повідомили, що поряд з COVID-19, спостерігається розмноження супербактерій, які несуть руйнівну загрозу здоров'ю. Справа в тому, що ця бактерії стійка до антибіотиків. Вона повільно, але впевнено поширюється по світу і вбиває людей. За даними CDC, на сьогоднішній день жертвами супербактерії стали вже сотні тисяч людей. Особливо небезпечною вона стали зараз, коли велика частина уваги і ресурсів спрямована на спроби перемогти COVID-19. Тим часом стійкі до антибіотиків бактерії будуть тільки розмножуватися. в результаті чого до 2050 року вони будуть вбивати по 10 млн осіб на рік. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням ScienceAlert.

У ВООЗ нагадали, що в липні вже закликали до більш обережного використання антибіотиків серед пацієнтів з COVID-19, щоб запобігти загрози стійкості до антибіотиків. В організації підрахували, що 72% всіх госпіталізованих з коронавірусом хворих отримували антибіотики, хоча тільки у 8% з них були зареєстровані бактеріальні або грибкові інфекції.

У Центрі з контролю і профілактиці захворювань США (CDC) при цьому зазначили, що щорічно у всьому світі від бактеріальних інфекцій, стійких до антибіотиків, вмирає близько 700 тисяч осіб. Через надмірно застосування антибіотиків, яким часто лікують банальну застуду і нежить, багато різних видів бактеріальних інфекцій, включаючи штами гонореї, туберкульозу та сальмонели вже дуже важко, а іноді навіть неможливо лікувати, так як навіть крихітна частина бактерій, які виживають при застосуванні антибіотиків, розмножуються і практично не піддаються знищенню.

"На відміну від COVID-19, який виник раптово і спалахнув на сцені, криза супербактеріі тільки загострюється. Це вже пандемія. Це вже глобальна криза, і через COVID ситуація погіршується", - попередила професорка медицини Каліфорнійського університету в Сан-Дієго Стеффані Стратді.

Її колега Том Фріден, колишній директор CDC, вважає, що вже через 20-40 років світ зіткнеться з проблемою колосальних масштабів, якої не буде протидії.

"У мене немає абсолютно ніяких сумнівів в тому, що через 20 або 40 років ми оглянемося на 2020 рік, і закачаємо головами, здивувавшись, як можна було дозволити такої кількості інфекції поширитися. Ми просто далекі від того, де нам потрібно бути з точки зору профілактики та контролю інфекцій ", - зазначив Фріден.

Важливо додати, що на даний момент коронавірусом в усьому світі хворіють в 20 разів більше людей, ніж зазначено в офіційній статистиці. У службі надзвичайних ситуацій Всесвітньої організації охорони здоров'я підрахували, що реальне число хворих сягає 10% населення планети, а це 780 тисяч людей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що світу загрожує нова пандемія гірше коронавіруса  - вона знищить половину населення планети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?