Над звільненою від кремлівської армії Балаклією підняли український прапор
Категорія
Україна
Дата публікації

Над звільненою від кремлівської армії Балаклією підняли український прапор

Над звільненою від кремлівської армії Балаклією підняли український прапор
Джерело:  online.ua

Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про підняття прапору України у звільненій від кремлівської окупаційної армії Балаклії.

Джерело: Telegram-сторінка Олега Синєгубова

ЗСУ звільнили Балаклію та Куп'янськ і продовжують контрнаступ на Харківщині 

Балаклія - це Україна! Сьогодні спільно із військовими на чолі з командуванням Сухопутних військ ЗСУ Олександром Сирським підняли український прапор, - зазначив Синєгубов.

Поточна ситуація у зонах бойових дій в Україні

Згідно із актуальною станом на 10 вересня картою бойових дій в Україні від сервісу Deepstatemap, кремлівська армія перейшла до відступу після успішного контрнаступу ЗСУ на Харківщині.

Вчора українські війська змогли взяти під контроль населений пункт Борівське (Харківська область). Таким чином, ЗСУ змогли розширити сіру зону біля Шевченкового.

При цьому вже вранці українські бійці звільнили правобережну частину міста Куп'янськ. Російська армія почала глобальний відступ.

Тим часом на Південному фронті особливих змін немає. Вчора бійцям ЗСУ вдалося звільнити Благодатівку (Херсонська область). Згідно з даними порталу, бої зараз можуть йти за населеним пунктом Сухий Ставок - в районі Костромки.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький зі свого боку відзначив успішні військові дії ЗСУ та дорікнув представникам Німеччини за повільне ухвалення санкцій проти РФ та надання військової допомоги Україні.

За його словами, Польщу дуже розчаровує позиція німців, особливо яка була у перші місяці війни, адже із самого початку у Варшаві були переконані, що Україна виборює не лише власне виживання, а й свободу Європи.

Якщо Україна впаде, то це буде лише питання часу, перш ніж Путін нападе на наступну країну. Поляків розчарувало те, що німці так пізно усвідомили свої помилки в енергетичній політиці. Росія використовує трубопроводи як зброю, енергетична політика є інструментом ведення війни. Україна давала відсіч ворогові швидше, ніж німці ухвалювали рішення, - зазначив Моравецький.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?