Надійшли невтішні новини із США
Категорія
Світ
Дата публікації

Надійшли невтішні новини із США

Надійшли невтішні новини із США
Джерело:  online.ua

Американський лідер США Дональд Трамп планує запропонувати скоротити мільярди доларів зовнішньої допомоги у своєму бюджеті на 2021 фінансовий рік, одночасно домагаючись збільшення коштів для протидії економічним загрозам з боку КНР і РФ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Reuters".

Варто звернути увагу на те, що глава Білого дому вже намагався в своїй бюджетній пропозиції в 2019 році скоротити іноземну допомогу, але зіткнувся з різким опором з боку Конгресу і не здобув перемоги.

"Його останній бюджет, який буде опубліковано 10 лютого, є планом його пропозицій щодо витрат, які навряд чи будуть прийняті, особливо в рік виборів. Трамп прагне скоротити іноземну допомогу на 21% в пропозиції, яка передбачає $44,1 млрд в майбутньому фінансовому році в порівнянні з $55,7 млрд в 2020 фінансовому році", - сказано в повідомленні.

За попередніми даними, обсяг допомоги Україні залишиться на рівні 2020 року.

Окрім того, американський лідер проситиме про збільшення фінансування для американської Міжнародної Фінансової Корпорації розвитку (DFC) до $700 млн у порівнянні з $150 млн у попередньому році.

Варто зазначити, що DFC була створена в значній мірі для протидії зростаючому економічному впливу Китаю.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Дональд Трамп висловив радість з приводу власного виправдання за обома звинуваченнями у процесі імпічменту і у своєму стилі розкритикував конкурентів та ворогів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?