Наєв оцінив загрозу нападу з Волинського напрямку
Категорія
Україна
Дата публікації

Наєв оцінив загрозу нападу з Волинського напрямку

Наєв оцінив загрозу нападу з Волинського напрямку
Джерело:  online.ua

На Волині триває зміцнення державного кордону. На Волинському напрямку збільшено кількість прикордонників, активно розвиваєься система оборонних рубежів та позицій, у разі зростання загрози туди перекинуть додаткові системи озброєнь, протитанкову зброю та ППО. Українська розвідка тим часом пильно відстежує, що робить ворог по той бік кордону, аби зафіксувати сигнали про зростання військової загрози.

Джерело: командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв

Наєв оцінив загрозу нападу з Волинського напрямку

Він повідомив, що на Волині триває зміцнення охорони та оборони держкордону. Так, на Волині збільшили кількість прикордонних нарядів. Сили оборони моніторять ситуацію по інший бік кордону. Також посилено бойову службу та ведення розвідки.

За словами Наєва, державний кордон України щільно замінований і, в поєднанні з природними перешкодами, це створює зони непрохідності для ворожих сил.

Для ворога підготовлено все, що буде нищити його й не допускати його проходу вглиб нашої території. Ми вживаємо адекватних заходів щодо підсилення охорони та оборони державного кордону. Безпосередньо зараз збільшено кількість особового складу прикордонників. Також активно розвивається система оборонних рубежів та позицій, – зазначив командувач ОС ЗСУ

Наєв також додав, що у Генштабі спланували заходи зі збільшення сил у разі, якщо загроза на кордоні у Волинській області зросте.

Зараз ми оцінюємо ситуацію як стабільну та контрольовану. В разі зростання рівня військової загрози відбудеться посилення як засобів вогневого ураження, протитанкової зброї, систем протиповітряної оборони, так живої сили, – підкреслив він.

На Волинському напрямку активно працює українська розвідка

Розвідники мають чітку інформацію щодо того, хто знаходиться по інший бік кордону і чим вони займаються. Цю інформацію Сили оборони отримують постійно.

Також Україна тісно співпрацює з іншими країнами-сусідами, які так само укріплюють свої кордони на тлі російсько-білоруської загрози.

Безпосередньо я перебуваю в активному спілкуванні з командувачем оперативного командування Збройних Сил Республіки Польща генералом Томашом Піатровські. Ми часто зустрічаємося, проводимо телефонні розмови, обмінюємося інформацією стосовно того, що робить Польща та інші країни НАТО зі зміцнення своїх кордонів, – розповів Наєв.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?