«Нафтогаз» дав прогноз ціни на газ на кінець року
Категорія
Економіка
Дата публікації

«Нафтогаз» дав прогноз ціни на газ на кінець року

«Нафтогаз» дав прогноз ціни на газ на кінець року

НАК «Нафтогаз» прогнозує, що в листопаді - грудні цього року ціни на газ для споживачів на умовах положення про накладення спеціальних зобов'язань (ПСЗ) становитимуть 7184,8 грн/тис. куб. м (без ПДВ). Інформація про це представлена в пояснювальній записці до проекту фінансового плану компанії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Українські Новини.

У документі уточнюється, що ціни на цей період розраховані згідно постанови Кабінету міністрів від 19 жовтня 2018 року №867.

Також у пояснювальній записці йдеться про те, що ціна газу протягом періоду з 1 червня по 31 жовтня буде залишатись на рівні прогнозованої ціни імпортованого газу без вартості входу в газотранспортну систему України.

Для споживачів, які не потрапляють під дію ПСЗ, ціна встановлюється «Нафтогазом» самостійно. Вона складатиме 7479,6 грн/тис. куб. м (без ПДВ).

Як відомо, 5 червня уряд прийняв постанову, за якою «Нафтогаз» зобов’язали не підвищувати ціни на газ для населення. З того часу постановами уряду «Нафтогаз» кілька разів зобов’язували знизити вартість газу для громадян. Внаслідок цього з травня цього року тарифи на газ для населення знизились на 25% – до 4640 гривень за 1000 кубометрів.

Кілька тижнів тому прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що газ для населення в опалювальний сезон не повинен коштувати більше, ніж у серпні, оскільки він був закуплений за низькими цінами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?