Ціни на газ: Кабмін висунув "Нафтогазу" ще одну жорстку вимогу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на газ: Кабмін висунув "Нафтогазу" ще одну жорстку вимогу

Ціни на газ: Кабмін висунув "Нафтогазу" ще одну жорстку вимогу
Джерело:  online.ua

В українському уряді заявили, що НАК "Нафтогаз України" зобов'язаний у серпні знизити ціну на газ для населення ще на 265 гривень за тисячу кубометрів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Кабміну.

Згідно з постановою Кабміну від 3 квітня № 293, з червня НАК "Нафтогаз" зобов’язаний продавати для населення газ за ціною, що є найнижчою на одному з чотирьох майданчиків: на Українській енергетичній біржі (4654 грн в липні), середня митна вартість (4812 грн), ціна ПСО (7185 грн) або ціна Нафтогазу для промисловості по передоплаті (4640 грн).

"Найнижчою виявилася ціна НАК "Нафтогаз". Тому ціна газу в серпні для населення, без ПДВ без тарифів на транспортування та постачання, складе 4640 грн за тисячу кубічних метрів, що менше на 265 грн, ніж ціна в липні 4905 грн", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, станом на 22 липня  запаси природного газу в українських підземних сховищах  збільшились до 15,018 млрд куб. м. Це на 71,6% більше, ніж після завершення останнього опалювального сезону 5 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?