Нафтогаз підготував для Кремля неприємний сюприз
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нафтогаз підготував для Кремля неприємний сюприз

Нафтогаз підготував для Кремля неприємний сюприз
Джерело:  online.ua

НАК "Нафтогаз України" подав до Стокгольмського арбітражу "Заяву про захист та зустрічні позовні вимоги" до російського "Газпрому". Про це повідомив виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко у своїх соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

За його словами, кількість сторінок основного тексту заяви перевищує 500.

"До нього додаються 3 звіти міжнародних експертів, які були спеціально для цього розроблені. Також додаються показання свідків і купа інших додатків. Більш детально про наші позовні вимоги, а також про те, чому вимоги "Газпрому" є необгрунтованими, напишу трохи пізніше", - заявив Вітренко.

Окрім того, він наголосив, що у якості компенсації збитків України за рішенням попереднього Стогкольмського арбітражу держава вже фактично отримала газ вартістю більше 2 млрд дол., який був поставлений "Газпромом" в Україну і кошти від реалізаціі якого були фактично сплачені у держбюджет у якості податків та дивідендів "Нафтогазу".

Варто зазначити, що"Газпром" ще залишається нам винним 3 млрд дол.

"Ми розраховуємо, що ми стягнемо цей борг у 2020 році. А у 2021 ми розраховуємо на прийняття рішення за новим арбтіражем", - додав Вітренко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з фінським колегою Саулі Нііністьо торкнувся теми російського проекту "Північний потік-2".  Він зазначив, що цей проект є загрозою для всієї Європи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?